Diakonia

Kotka-Kymin seurakunnan diakoniatyön tekijät (alarivi) Anna-Stina Tulokas, Elina Virmakoski (taustalla) Jukka-Pekka Enroos, Hanna Kokkomäki, Kaija Kauppinen, Anne Kuusisto, Leila Vanhala ja Elisa Järvimäki.

Diakonia kantaa vastuuta

Diakonian tehtävä on toteuttaa lähimmäisenrakkautta. Syrjäytymisen vähentäminen ja tulevaisuudenuskon vahvistaminen ovat käytännön tavoitteita. Järjestämme monipuolista yhteisöllistä toimintaa ja olemme tavoitettavissa myös mm. kotikäynneillä ja vastaanotoilla. Pyrimme löytämään avun tarpeessa olevia ihmisiä mm. yhteistyön ja tiedotuksen avulla.

Autamme ja tuemme asiakasta ihmisarvoiseen elämään. Yhtenä toiminta-muotona on taloudellinen avustaminen, joka on pääsääntöisesti tilapäistä kriisiapua. Joskus teot ovat tärkeitä, ja joskus sanat ovat ainoat, joita tarvitaan.

Diakoniatyön vastaanotto

• Karhulan srk-keskus Karhulantie 33 (alaovi) Maanantaisin klo 9 - 10
  • Haltijantie 1 Torstaisin klo 9 - 11
  • Kotkan srk-keskus Marinkatu 14 Tiistain ajanvarauksella soita ja sovi aika .

Työntekijän kanssa voi sopia kotikäynnin tai tapaamisen myös muuna aikana.

Vähävaraisten ruokailu

• Kotkan seurakuntakeskuksen kahviossa maanantaisin klo 12-13.
    Aterian hinta 1,50 €
  • Kymin seurakuntakeskuksessa tiistaisin klo 12-13.
    Aterian hinta 1,50 €
  • Aittakorven seurakuntakeskuksessa torstaisin klo 12-13.

Sinuakin tarvitaan!

Diakonia on myös lähimmäisvastuuta ja vuorovaikutusta seurakuntalaisten kesken. Diakoniatyössä tarvitaan vapaaehtoisia vastuunkantajia kuuntelijoiksi, kerhojen ja piirien vetäjiksi, talkootehtäviin, lähimmäisiksi, yhteisvastuukerääjiksi sekä avustajiksi leireille ja retkille. Jos haluat tulla mukaan vapaaehtoistyöhön, ota yhteys diakoniatyöntekijöihin. Toimitaan yhdessä!

pdf liite

Diakoniatyön esite