Diakonia

Kotka-Kymin seurakunnan diakoniatyön tekijät (alarivi) Elisa Järvimäki, Anna-Stina Tulokas, Elina Vrimakoski (taustalla) Maarit Kinnunen, Leila Vanhala, Hanna Kokkomäki, Anne Kuusisto, Jukka-Pekka Enroos.
Kuva: Jukka-Pekka Enroos

Diakonia kantaa vastuuta

Diakonian tehtävä on toteuttaa lähimmäisenrakkautta. Syrjäytymisen vähentäminen ja tulevaisuudenuskon vahvistaminen ovat käytännön tavoitteita. Järjestämme monipuolista yhteisöllistä toimintaa ja olemme tavoitettavissa myös mm. kotikäynneillä ja vastaanotoilla. Pyrimme löytämään avun tarpeessa olevia ihmisiä mm. yhteistyön ja tiedotuksen avulla.

Autamme ja tuemme asiakasta ihmisarvoiseen elämään. Yhtenä toiminta-muotona on taloudellinen avustaminen, joka on pääsääntöisesti tilapäistä kriisiapua. Joskus teot ovat tärkeitä, ja joskus sanat ovat ainoat, joita tarvitaan.

Vastaanotot seuraavasti:

Ruuanjako:

Maanantaisin klo 9-10 Karhulantie 33 diakoniatyön tsto
Torstaisin klo 9-10 Hatijantie 1 kerhohuone

Vastaanotot aikavarauksella 1.6. alkaen
numerosta 044 752 9525 arkisin klo 11 - 12.

Karhulan diakoniatyön tsto
Karhulantie 33
Maanantaisin klo 10.30 - 12

Kotkansaari
Mariankatu 14 D
Tiistaisin klo 9 - 15

Karhuvuori
Haltijantie 1
Torstaisin klo 10.30 - 12

Arkiruokailut alk. viikolla 36

• Kotkan seurakuntakeskuksen kahviossa maanantaisin klo 12-13.
    Aterian hinta 1,50 €, alkaen 3.9.
  • Kymin seurakuntakeskuksessa tiistaisin klo 12-13.
    Aterian hinta 1,50 €, alkaen 4.9.
  • Aittakorven seurakuntatalossa torstaisin klo 12-13.
    Aterian hinta 1,50 €, alkaen 6.9.

Sinuakin tarvitaan!

Diakonia on myös lähimmäisvastuuta ja vuorovaikutusta seurakuntalaisten kesken. Diakoniatyössä tarvitaan vapaaehtoisia vastuunkantajia kuuntelijoiksi, kerhojen ja piirien vetäjiksi, talkootehtäviin, lähimmäisiksi, yhteisvastuukerääjiksi sekä avustajiksi leireille ja retkille. Jos haluat tulla mukaan vapaaehtoistyöhön, ota yhteys diakoniatyöntekijöihin. Toimitaan yhdessä!