Erityisnuorisotyö

Erityisnuorisotyö

Erityisnuorisotyö on 7-29-vuotiaiden lasten ja nuorten sekä perheiden tukena ja etsii yhdessä ratkaisuja elämän haastaviin tilanteisiin. Yhteistyö perustuu luottamuksellisuuteen.

Erityisnuorisotyön tavoitteena on, että jokainen lapsi ja nuori kokee olevansa hyväksytty ja löytää elämälleen mielekkyyden sekä kokee olevansa tärkeä sekä arvokas, myös apua ja tukea tarvitessaan.

Erityisnuorisotyössä noudatetaan kirkon kasvatustyön periaatteita ja kirkon erityisnuorisotyön linjausta Läsnäolon nuorisotyö sekä lakisääteisen lastensuojelu- ja sosiaalityön ja muiden lakien tuomia velvotteita.

Erityisnuorisotyön tehtäväkenttään kuuluu muun muassa:

• Tukihenkilönä toimiminen, yksilötyö lapsen/nuoren kanssa
  • Vanhemmuuden tukeminen
  • Voimamimmit-ryhmä
  • Kouluyhteistyö (esimerkiksi ryhmäytysprojektit peruskouluilla)
  • Vankilatyö
  • Moniammatillinen katupäivystys Kotkan ja Haminan alueen eri toimijoiden kanssa
  • Etsivä työ netissä, NettiSaapas, yhdessä koulutettujen täysi-ikäisten vapaaehtoisten kanssa
  • Leirityö
  • Sekasin-chat päivytystoiminta
  • Apua kriiseistä selviytymiseen
  • Keskustelu- ja konkreettinen apu, esimerkiksi ihmissuhteisiin (perhe-, ystävyys- ja seurustelusuhteisiin), itsenäistymiseen ja arkeen sekä hengellisiin tai päihteisiin liittyvissä kysymyksissä

Oletko kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena?

Lisätietoja tulevista koulutuksista, joissa voit toimia vapaaehtoisena, löydät täältä!

Vapaaehtoistyo.fi (Kotka) on yleishyödyllinen, ei-kaupallinen ja voittoa tavoittelematon vapaaehtoistöitä kokoava sivusto, löydä oma tapasi auttaa!

Ota yhteyttä:

Reeta Lanki

vs. erityisnuorisotyönohjaaja

044 752 9501, myös WhatsApp

reeta.lanki(at)evl.fi

Jonna Anttila

vs. nuorisotyönohjaaja

044 725 9138, myös WhatsApp

jonna.anttila(at)evl.fi

Tykkää erityisnuorisotyön sivusta Facebookissa!