Koulutukset ja ilmoittautuminen
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

NettiSaapas, seuraava koulutus järjestetään keväällä 2019

NettiSaapas on uraauurtava toimija verkossa tapahtuvassa etsivässä nuorisotyössä. NettiSaapas on Palveluoperaatio Saappaan etsivän työn menetelmän sovellus sosiaalisessa mediassa. NettiSaappaan toiminta käynnistyi vuonna 2011.

 
NettiSaapas toimii samoin periaattein ja tavoittein kuin kadulla ja festareilla toimivat Saapasryhmät. NettiSaapas on sitoutunut Nuorille suunnatun verkkotyön foorumin eettisiin periaatteisiin. NettiSaapasta toteuttavat tehtäviinsä koulutetut 18 vuotta täyttäneet vapaaehtoiset yhdessä toiminnasta vastaavan työntekijän kanssa.
 
NettiSaapas toimii tällä hetkellä Youtuben keskusteluissa ja Suomi24-sivustolla sekä Instagramissa. NettiSaapas osallistuu käynnissä oleviin keskusteluihin NettiSaappaan omilla profiileilla sekä keskustelee nuorten kanssa. Lisäksi NettiSaappaan profiileihin voi jättää viestejä. Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen nettisaapas(at)google.com.


Jotta voit toimia vapaaehtoisena NettiSaappaassa, sinun tulee olla vähintään 18-vuotias sekä olla kiinnostunut keskustelemaan verkossa ja sosiaalisessa mediassa moninaisista aiheista nuorten kanssa.

Tarvittavat tiedot ja taidot NettiSaappaan vapaaehtoisena toimimiseen saat koulutuksessa. Koulutuksessa pääset myös jo harjoittelemaan NettiSaappaana toimimista. Koulutus on maksuton.

**********************************************************************************************************************

Palveluoperaatio Saapas (katu- ja festaripäivystys), koulutusta ei ole suunnitteilla.

Juuri sinä voit olla aikuisena nuorten tukena ja apuna öisillä kaduilla ja puistoissa sekä festareilla. Nuoria kohdataan heidän ympäristössään ja heidän ehdoillaan.
 
Sinulta toivotaan vähintään 18 vuoden ikää, sosiaalisuutta, kykyä toimia ryhmässä ja valmiutta liikkua puistoissa sekä kaduilla ilta- ja yöaikoina.
 
Tarvittavat valmiudet toimintaan saat koulutuksesta, jossa käsitellään muun muassa vapaaehtoisuutta, ihmissuhdetaitoja, ensiapua, kriisityötä ja turvallisuutta. Koulutukseen kuuluu osallistuminen katupäivystykseen.

Saapas perustuu vapaaehtoisuuden, luottamuksen ja avoimuuden periaatteisiin sekä jokamiehen oikeuksiin ja kansalaisvelvollisuuksiin.

Koulutus on maksuton.

Jos olet perheellinen etkä saa lapsillesi hoitopaikkaa koulutuksen ajaksi, järjestämme tarvittaessa lastenhoidon leirikeskuksiin koulutusosioiden ajaksi.