Vapaaehtoisten koulutukset
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vapaaehtoisten koulutukset

Saapaskoulutus:

Katu- ja festaripäivystys:

Juuri sinä voit olla aikuisena nuorten tukena ja apuna.
Öisillä kaduilla ja puistoissa sekä festareilla kohdataan nuoria, heidän ympäristössään ja heidän ehdoillaan.
 
Sinulta toivotaan vähintään 18 vuoden ikää sosiaalisuutta, kykyä toimia ryhmässä ja valmiutta liikkua puistoissa ja kaduilla ilta- ja yöaikoina.
 
Tarvittavat valmiudet toimintaan saat koulutuksesta, jossa käsitellään mm. vapaaehtoisuutta, ihmissuhdetaitoja, ensiapua, kriisityötä, turvallisuutta sekä siihen kuuluu osallistuminen käytännön toimintaan.

Saapas perustuu vapaaehtoisuuden, luottamuksen ja avoimuuden periaatteisiin sekä jokamiehen oikeuksiin ja kansalaisvelvollisuuksiin.

Koulutus on maksuton.

- jos olet perheellinen etkä saa lapsillesi hoitopaikkaa koulutuksen ajaksi, järjestämme tarvittaessa lastenhoidon leirikeskuksiin koulutusosioiden ajaksi.

NettiSaapas:

Sinusta verkkokeskustelija nuorten kanssa?
NettiSaapas toimii tällä hetkellä Suomi24 sivuston Nuoret osion keskustelupalstoilla sekä 16+ ikäryhmä chatissä.
 
Sinulta toivotaan vähintään 18 vuoden ikää,  näppäriä sormia, pelotonta suhtautumista tietokoneisiin ja mielenkiintoa keskustella sosiaalisessa mediassa moninaisista aiheista nuorten kanssa.
 
Tarvittavat valmiudet saat koulutuksessa jossa käsitellään mm. vapaaehtoisuutta, ihmissuhdetaitoja, sosiaalista mediaa toimintaympäristönä sekä se sisältää käytännön harjoittelua.

NettiSaapas toimii samoin periaattein ja tavoittein kuin kadulla ja festareilla toimivat Saapasryhmät. Lisäksi NettiSaapas on sitoutunut Nuorille suunnatun verkkotyön foorumiin eettisiin periaatteisiin.

Koulutuksiin ilmoittautuminen tapahtuu lomakkeella tätä kautta tai Suurella Sydämellä-sivuston kautta Saappaan vapaaehtoiseksi joko kadulle tai nettiin ilmoittautuen.

Tukisisko ja tukiveli -koulutus:

Olisiko sinusta tukisiskoksi tai tukiveljeksi?

Etsimme henkilöitä, jotka haluavat hetken matkaa kulkea lapsen, nuoren tai nuoren aikuisen rinnalla hänen taipaleellaan. Olethan 17-30 -vuotias vastuullinen ja luotettava henkilö.Tukisiskona tai tukiveljenä voit olla lapsen, nuoren tai nuoren aikuisen tukena ja apuna esimerkiksi uuden harrastuksen aloittamisessa, keskusteluseurana tai vaikkapa bilis- tai jalkapallokaverina.

Kiinnostuitko, ota rohkeasti yhteyttä!

Lisätietoja:Tuula Uusitalo, p. 044-7529501

**@**