På svenska - Ruotsinkielinen työ

Församlingens verksamhet

I Kotka-Kymi församling ordnas svenskspråkiga mässor regelbundet, 4-5 mässor per år. På julen sjunger vi De vackraste julsångerna och på julafton firas Julbön. På våren, på kristihimmelsfärdsdagen, ordnas utflykt till någon närliggande församling.

Vid livets stora kriser är det bra om det finns någon att samtala med. Om du önskar samtal med präst, tag kontakt med Tuomi.

I Programbladet meddelas om verksamheten. Den sänds två gånger i året till alla svenska hem i Kotka. Ifall du inte har fått det, meddela Carita Korhonen tel 05-2282110 eller  Tuomi Larvi tel 044 762 9488, e-mail: tuomi.larvi(at)evl.fi

Om ni vill ha tidningen Kyrkpressen, kontakta ovan nämnda personer.

Önskemål och idéer angående församlingens verksamhet mottas med tacksamhet. Ett aktivt deltagande garanterar en fortsatt svensk verksamhet i församlingen.

Hösten 2018:

30.9 kl 13 Mässa i Kymi kyrka, Tuomi Larvi

Ruotsinkielinen toiminta

Kotka-Kymin seurakunnan ruotsinkielinen suunnitteluryhmä järjestää ruotsinkielistä seurakuntatoimintaa.

Keskeisintä ruotsinkielisessä toiminnassa ovat jumalanpalvelukset 4-5 kertaa vuodessa. Jouluntienoilla lauletaan kauneimpia joululauluja ja aattona vietetään jouluhartaus. Helatorstaina tehdään retki johonkin lähiseurakuntaan.

Programblad -tiedotusmoniste, missä kerrotaan toiminnasta, lähetetään kaksi kertaa vuodessa kaikkiin ruotsinkielisiin koteihin.
Kyrkpressen-lehti tilataan sitä toivoville.

Suomenruotsalainen virsikirja

Psalmboken löytyy edellä olevasta linkistä.

Larvi Tuomi

Larvi Tuomi, kappalainen, vastuualueena aikuistyö, p. 044 762 9488 **@** Lue lisää