På svenska - Ruotsinkielinen työ

Församlingens verksamhet

I Kotka-Kymi församling ordnas svenskspråkiga mässor regelbundet, 4-5 mässor per år. På julen sjunger vi De vackraste julsångerna och på julafton firas Julbön. På våren, på kristihimmelsfärdsdagen, ordnas utflykt till någon närliggande församling.

Vid livets stora kriser är det bra om det finns någon att samtala med. Om du önskar samtal med präst, tag kontakt med Tuomi.

I Programbladet meddelas om verksamheten. Den sänds två gånger i året till alla svenska hem i Kotka. Ifall du inte har fått det, meddela Carita Korhonen tel 0440554782 eller  Tuomi Larvi tel 044 762 9488, e-mail: tuomi.larvi(at)evl.fi

Om ni vill ha tidningen Kyrkpressen, kontakta ovan nämnda personer.

Önskemål och idéer angående församlingens verksamhet mottas med tacksamhet. Ett aktivt deltagande garanterar en fortsatt svensk verksamhet i församlingen.

Kommande program:

25.5 Utfärd till Fredrikshamn. Vi deltar i Mässa i blomstertid på torget. Start kl 11 från Kotka busstation. Anmälan till Liisa Toikka, 045 6731949

8.10 kl 13 Mässa i Kotka kyrka

Ruotsinkielinen toiminta

Kotka-Kymin seurakunnan ruotsinkielinen suunnitteluryhmä järjestää ruotsinkielistä seurakuntatoimintaa.

Keskeisintä ruotsinkielisessä toiminnassa ovat jumalanpalvelukset 4-5 kertaa vuodessa. Jouluntienoilla lauletaan kauneimpia joululauluja ja aattona vietetään jouluhartaus. Helatorstaina tehdään retki johonkin lähiseurakuntaan.

Programblad -tiedotusmoniste, missä kerrotaan toiminnasta, lähetetään kaksi kertaa vuodessa kaikkiin ruotsinkielisiin koteihin.
Kyrkpressen-lehti tilataan sitä toivoville.

Suomenruotsalainen virsikirja

Psalmboken löytyy edellä olevasta linkistä.

Larvi Tuomi

Larvi Tuomi, kappalainen, jumalanpalvelukset ja toimitukset, p. 044 762 9488 **@** Lue lisää