Lähetystyö

(Kirsti Kirjavainen / Suomen Lähetysseura)

Lähetys on yhteinen tehtävä

Lähetystyö on kokonaisvaltaista ihmisen auttamista, ei vain hengellisten tarpeiden kuulemista. Rauhankasvatus ja ihmisten välisen yhteisymmärryksen lisääminen sekä ennakkoluulojen poistaminen eri uskontojen väliltä kuuluvat myös lähetystyön tavoitteisiin, samoin kuin terveydenhuolto, koulutus, ruokahuolto ja seurakuntatyön tukeminen.

Lähetystyön viikkotoimintaa, kevät 2018

Kotka-Kymin seurakunnassa lähetystyön toiminta muodostuu mm. lähetyspiiristä, lähetystyön ystävärenkaasta, myyjäisistä ja muista erilaisista tapahtumista. Työn tavoitteena on nimikkolähettien ja nimikkokohteiden tukeminen sekä lähetystietouden lisääminen.

Lähetyspiirit

• Aittakorven srk-talo, joka toinen tiistai, lähetyksen rukouspiiri alk. 9.1.
  • Kotkan srk-keskus, keskiviikkoisin klo 12-13.30, alk. 10.1.
  • Sunilan srk-talolla, lähetys-/raamattupiiri, joka toinen ke 15-16.30, alk. 10.1.
  • Langinkosken kirkko, Toivonsali, joka ma14-15.30, alk. 15.1.
  • Salotie 7, joka toinen ti klo 17.30-19.30, alk. 16.1.

Kädentaitoryhmät

• Kotkan srk-keskus, Silmukka, keskivikkoisin 17. -19.30, alk.10.1
  • Karhulan srk-keskus, Neulekahvila, joka toinen torstai 10-12, alk. 11.1.
  • Langinkosken kirkko, alakerta, Kutomopiiri, maanantaisin 9-, alk. 15.1.
  • Karhulan srk-keskus, Kässäpiiri, joka toinen maanantai, alk. 15.1.
  • Haltijantien kerhohuone, Sukkapiiri, joka toinen tiistai 10-12. alk. 16.1.

Siioninvirsiseurat

• Karhulan srk-keskus, joka kuukauden kolmas sunnuntai 14.30 kahvit ja klo 15 seurat, alk. 21.1.
  • Olohuone, Karhulan srk-keskus, alk.10.1. klo 10-13, kaikille avoin-mukava kokoontua yhteen, tavata tuttuja ja tutustua uusiin, kahvitella, osallistua hartauteen n. klo 11 ja kerran kuussa lähetyslounaalla.

Tulossa:

• Ohraleipämessu, iltaehtoollisen vietto Kymin kirkossa ti 20.3. klo 18 Suomen Lähetysseuran tasauspäivän viettoa. Iltapalaa tarjolla kirkossa.
  • Naistenpäivä 7.4. Karhulan srk-keskus, yhteistyössä Kymenlaakson Kansanlähetyksen kanssa - ohjelma myöhemmin
  • Lettukestit ma 14.5. mukana mm Niko Seppä Lähetysyhdistys Kylväjä

Kysy lisää : Anne Hovi, 044 7259291

Lähetyksen ystävärengas

Lähetyksen ystävärengas muodostuu ihmisistä, jotka ovat lupautuneet vapaaehtoisesti tukemaan seurakunnan lähetystyötä rukouksin ja säännöllisesti varojaan antaen. Renkaan jäsenet saavat kirjeiden välityksellä tietoja lähettiperheistä ja yleensäkin seurakunnan lähetystyöstä.

Lähetystyön perusta

Lähetystyö perustuu Jeesuksen lähetyskäskyyn:

”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.” Matteus 28: 18-20

Kotkan seurakunta toteuttaa lähetystehtäväänsä kirkon virallisten lähetysjärjestöjen kanssa solmittujen nimikko- ja kohdesopimusten kautta.

Lähetysjärjestöt:

Suomen Lähetysseura