Krematorio

Kymen krematorio

Kymen krematorio, Parikantie 81, 48710.
Parikan hautausmaatoimisto p. 05 281 645 ma-pe klo 12-13

Kymen krematorion palvelualue kattaa eteläisen Kymenlaakson, lähimmät krematoriot ovat Lahdessa ja Imatralla. Kotka-Kymin seurakunnan alueella tuhkaus on yleisin hautausmuoto. 72 prosenttia kaikista hautauksista on uurnahautauksia.

Omaisten tulee varata aika uurnan noutamiseen krematoriolta. Ajan voi varata Parikan hautausmaatoimistosta ma-pe klo 12-13, puh. 05-281 645.

Kotkalaiset Ulkopaikkakuntalaiset
Tuhkaus 130 € 310 €
(alle 1-vuotiaat) ei maksua 50 €
Pahviuurna 10 € 10 €
Uurnan lähetys 35 €

Historiaa

Kymen krematorion aikaansaamiseksi perustettiin 9.4.1970 toimikunta, joka lähti viemään hanketta eteenpäin. Hankkeen taustavoimina olivat Kotkan ja Kymin seurakunnat, Kotkan kaupunki, Karhulan kauppala ja Kymin kunta. Krematorio rakennettiin Parikan hautausmaalle, siunauskappelin välittömään läheisyyteen. Krematoriokiinteistön suunnitteli arkkitehti Lauri Heinänen. Ensimmäinen tuhkaus suoritettiin helmikuussa 1973.

Erityispiirteenä Kymen krematoriohankkeen rahoitukseen osallistui Kotkan kaupunki, joka on osallistunut myös peruskorjausten rahoitukseen. Niinpä tuhkauksesta perittävät maksut ovat olleet kotkalaisille aina samansuuruiset.

Krematorion viimeisin peruskorjaus on toteutettu vuonna 1991. Krematoriossa on ruotsalaisvalmisteinen Tabo -uuni.