Krematorio

Kymen krematorio

Kymen krematorio, Parikantie 81, 48710.
Parikan hautausmaatoimisto p. 05 281 645 ma-pe klo 12-13

Kymen krematorion palvelualue kattaa eteläisen Kymenlaakson, lähimmät krematoriot ovat Lahdessa ja Lappeenrannassa. Kotka-Kymin seurakuntayhtymän alueella tuhkaus on yleisin hautausmuoto. Noin 60 prosenttia kaikista hautauksista on uurnahautauksia.

Tuhkaus tapahtuu viikoittain tiistaista alkaen. Uurnan luovutuksia sovitaan omaisten kanssa torstaista alkaen. Uurnan luovutukset pyritään keskittämään

Krematoriotoiminnasta perittävät maksut vuonna 2016

Kotkalaiset Ulkopaikkakuntalaiset
Tuhkaus 130 € 310 €
(alle 1-vuotiaat) ei maksua 50 €
Pahviuurna 10 € 10 €
Uurnan lähetys 35 €

Historiaa

Kymen krematorion aikaansaamiseksi perustettiin 9.4.1970 toimikunta, joka lähti viemään hanketta eteenpäin. Hankkeen taustavoimina olivat Kotkan ja Kymin seurakunnat, Kotkan kaupunki, Karhulan kauppala ja Kymin kunta. Krematorio rakennettiin Parikan hautausmaalle, siunauskappelin välittömään läheisyyteen. Krematoriokiinteistön suunnitteli arkkitehti Lauri Heinänen. Ensimmäinen tuhkaus suoritettiin helmikuussa 1973.

Erityispiirteenä Kymen krematoriohankkeen rahoitukseen osallistui Kotkan kaupunki, joka on osallistunut myös peruskorjausten rahoitukseen. Niinpä tuhkauksesta perittävät maksut ovat olleet kotkalaisille aina samansuuruiset.

Krematorion viimeisin peruskorjaus on toteutettu vuonna 1991. Krematoriossa on ruotsalaisvalmisteinen Tabo -uuni.