Kutsu ja ilmoittautuminen Rippikouluihin

Kutsu ja ilmoittautuminen

Rippikoulut käynnistyvät vuosittain syyskuussa, kun nuorten koteihin lähetetään rippikouluun ilmoittautumiskirjeet. Kirjeen saavat postitse kaikki Kotka-Kymin seurakuntaan kuuluvat, seuraavana vuonna 15 täyttävät nuoret. Muille (esim. toisten seurakuntien jäsenet ja kirkkoon kuulumattomat) ilmoittautumismateriaali lähetetään pyydettäessä. Rippikouluun ilmoittaudutaan netin kautta.

Ilmoittautuessaan rippikouluun nuori valitsee kolme itselleen sopivinta rippikoulua ja numeroi ne paremmuusjärjestykseen.

Ilmoittautumisajan päätyttyä rippikoululaiset jaetaan rippikouluryhmiinsä. Vaikka kaikki pyritään ensisijaisesti sijoittamaan ykköstoiveena olleeseen rippikouluun, se ei  läheskään aina ole käytännössä mahdollista. Kullekin leirille kun mahtuu vain rajallinen määrä osallistujia.

Haun yhteydessä saa esittään toiveen kaverista, jonka kanssa haluaa samaan rippikouluun. Tämä tapahtuu kaverikoodilla. Ilmoittautuessasi saat kaverikoodin, jonka sitten haluamasi kaveri voi laittaa omaan ilmoittautumislomakkeeseensa. Kun olet laittanut koodin,muista painaa hae nappia!

Tiedon siitä, mihin rippikouluun on tullut sijoitetuksi, nuori saa postitse lokakuun lopussa. Ryhmien ensimmäiset kokoontumiset ovat marraskuussa.

Rippikoulun hinta muodostuu ruokamaksuista. Päivärippikoulun hinta on n. 55 euroa ja rippileirin n. 122 euroa.

Rippikoulut laskutetaan etukäteen. Päivärippikoulu ennen hiihtoloman intensiivijaksoa ja leirimuotoiset rippikoulut toukokuussa.

URHEILIJAT/MUUT AKTIIVIHARRASTAJAT:

Tutki hakuvaiheessa tarkasti leirien päivämääriä ja sinun mahdollisia pelejä/sellaisia tulevia tapahtumia joista et mielestäsi voi olla pois. Talven viikonloppu- ja kesänleiriltä ei voi olla pois minkään harrastuksen vuoksi. Siksi ole tarkkana.

Viikolla 43 saat tiedon siitä mihin ryhmään sinut on valittu. Tässä vaiheessa kannattaa ilmoittaa valmentajalle kaikki yhteiset päivämäärät, jotka sinulle annetaan tiedoksi. Näin valmentaja voi varautua etukäteen poissaoloosi pelistä. Hän voi mahdollisesti vaikuttaa otteluohjelmaan niin ettei pelejä ole siihen aikaan kun olet leirillä. Jos esimerkiksi samasta joukkueesta on monta samalla leirillä. Tämä info helpottaa myös valmentajan työtä. Kerro myös hänelle siinä vaiheessa, että leiriltä et voi olla pois.

Huomioi myöskin lajisi mahdolliset maajoukkueleirit. Et voi ilmoittautumisvaiheessa tietää valitaanko sinut, mutta valitsemalla leirin niin ettei tule päällekkäisyyksiä pääset helpommalla.

Jos on yhtään epäselvyyksiä mikä leiri kannattaisi valita tai sinulle on paljon kisoja tms. tulossa niin olethan yhteydessä rippikouluista vastaavaan työntekijään, niin voidaan yhdessä katsoa ja muokata sopiva paketti. Jottei rippikoulu jäisi esteiden vuoksi käymättä.