Suomenryhmät

Yksi syksyn 2015 Suomen kielen alkeet –ryhmistä on kokoontunut Kotkan srk:n nuortentila Arkussa Mariankatu 14. Kuva: Seppo JJ Sirkka

Suomenryhmät

Nuortentilan Arkun ryhmä Kotkassa kokoontuu maanantaisin ja torstaisin klo 11-13.

Langinkosken kirkon Toivonsalin yläkerran kuorotilassa Langinkoskentie 1:ssä kokoontuu sekaryhmä maanantaisin ja torstaisin klo 10-12.

Suomen alkeet ryhmissä vapaaehtoiset opettavat kielen alkeita Kotkassa asuville maahanmuuttajille.

Suomen alkeet ryhmämme ovat kesätauolla.

Syksyllä jatkamme seuraavasti:

- 31.8. alkaen

ma ja to klo 11 -13 Kotkansaarella nuortentila Arkussa, Mariankatu 14

- 21.8. alkaen

ma ja to klo 10 -12 Langinkosken kirkolla, Langinkoskent.1

- 22.8. alkaen

ti ja pe klo 10 - 12 Aittakorven srktalolla, Luhtipolku 3

- 25.8. alkaen

ti ja pe klo 11 - 13 Karhulan alasalissa, Karhulantie 31

- opetusryhmä naisille vastaanottokeskuksessa

Jokaisessa ryhmässä toimii useita vapaaehtoisia opettajia, joten porukkaan on helppo tulla mukaan. Opetus tapahtuu pienryhmissä tai henkilökohtaisesti. Jos haluat opeksi, voit ilmoittautua tehtävään suoraan https://www.vapaaehtoistyo.fi/kotka/vapaaehtoistyo/2891. Kaikki tehtävään ilmoittautuneet haastatellaan ennen tehtävässä aloittamista. Vapaaehtoisia suomen opettajia on tässä Meijän koulussa jo lähes viisikymmentä.

Suomen alkeet –ryhmät ovat kaikille maahanmuuttajille avoimia, niille voi osallistua ennen tai jälkeen virallisten suomenkurssien. Kursseilla pääsee tutustumaan tavallisiin suomalaisiin.

Pyrimme mahdollisuuksien mukaan antamaan myös yksityisopetusta, jos oppilaan on hankala osallistua ryhmäopetukseen.

Vapaaehtoisia suomen opettajia on Meijän koulussa jo lähes viisikymmentä.