Uuden seurakunnan toimintamalli alkaa hahmottua

Ristiniemen toisessa rakennemuutosseminaarissa pohdittiin yhdessä keinoja, kuinka ja mitä reittiä tavoitteisiin pääsisi parhaiten. Kuva: Seppo JJ Sirkka

Uuden seurakunnan toimintamalli alkaa hahmottua

Seurakuntalaisten antama palaute käytiin tarkasti läpi.

Seurakuntalaisten antamaa palautetta kyselyyn ”Millainen on sinun seurakuntasi 2017?” käytiin läpi toisessa strategiaseminaarissa.

Terveiset Ristiniemestä!

Kotkan seurakuntien hengellisen työn tekijät kokoontuivat jälleen viime viikolla Ristiniemeen.
Seurakuntien rakennemuutos jatkuu ja nyt oltiin strategian äärellä.
Uuden seurakunnan strategian luomista varten oli kertynyt paljon erilaista materiaalia. Oli seurakuntalaisten toiveita siitä, millainen uuden seurakuntamme tulisi olla, luottamushenkilöiden ajatuksia ja työntekijöiden omia vastauksia siihen, mikä uudessa seurakunnassa on tärkeintä. Aamupäivällä levitettiin kaikki tämä nähtäväksi ja tehtiin siitä yhdessä johtopäätöksiä.

Iltapäivällä johtopäätöksiä sitten käytiin jalostamaan seurakunnan strategiaksi.
Kun ensin oli mietitty, millainen me haluaisimme olla, oli nyt vuoro miettiä sitä, millaista reittiä tavoitteeseen päästäisiin ja millainen ajatus koko seurakunnan työtä ohjaa. Tärkeiksi asioiksi tiivistyivät toisaalta se, että olemme rohkeasti kristittyjen yhteisö ja porukka, joka elää armosta yhteydessä Kristukseen.
Toisaalta tärkeää on olla lähellä ihmisiä ja jakaa sitä rakkautta, jonka Jumala meille on antanut. Rakkauden tekoja ovat mm. auttaminen ja kasvun tukeminen.

On totta, että asiat eivät ole mitenkään uusia tai mullistavia. Muutosprosessissa niistä itsestäänselvyyksistäkin pitää puhua yhdessä. Sillä tavalla syntyy yhteisymmärrystä ja kirkastuu se, miten olemme kaikki tekemässä yhteistä työtä yhteisen päämäärän eteen.  Koko ajan täytyy pitää mielessä myös se, miten uudessa seurakunnassa työtä tehdään yhdessä seurakuntalaisten kanssa ja kuinka erilaiset ihmiset voivat löytää paikkansa seurakunnan yhteydessä.

Tästä on hyvä jatkaa!

Anna-Tiina Järvinen

Yhdessä tekeminen seurakuntalaisten kanssa koettiin entistä tärkeämmäksi.