Terveiset Ristiniemestä 21.1.2016

Ristiniemen seminaarissa kerrottiin valokuvan keinoin millaista seurakuntaa halutaan ja millaista ei haluta. Kuva: Seppo JJ Sirkka

Terveiset Ristiniemestä 21.1.2016

Seurakuntien työntekijät kokoontuivat ensimmäiseen yhteiseen seminaariin Ristiniemeen. Tässä terveisiä päivästämme!

Työyhteisöissä uuden seurakunnan rakentaminen aloitettiin seminaarilla Ristiniemessä 21.1.2016.
Kirkkoherra Hannu Marttila avasi tilaisuuden aamuhartaudella.
Aamupäivän mietimme yhdessä seurakunnan perustehtävää ja sitä, miksi seurakunta oikein on olemassa ja mihin muutos meitä haastaa.

Iltapäivällä lähestyimme unelmiemme seurakunta -teemaa valokuvaamisen keinoin. Valokuvasimme siis sitä, mihin muutoksessa tähtäämme. Samoin otimme kuvia myös aiheesta, mikä meitä pelottaa ja millaista seurakuntaa emme ainakaan halua olla rakentamassa.
Toiveissa siintelee seurakunta, joka kutsuu mukaan, jossa levitetään lämpöä, toivoa ja rakkautta ja jossa jokaisella on paikkansa, jossa Kristus on kaiken toiminnan keskipisteenä.
Pelot kohdistuivat siihen, että seurakunnan tilaisuudet jäävät tyhjiksi ja että viesti Jumalasta ei enää kuulu kuin tyhjille saleille - ovet ovat lukossa ja kiinni.
Millainen olisi sinun unelmiesi seurakunta? Entä mikä sinua muutoksessa pelottaa?

Iltapäivällä saatiin koottua myös kampanjaryhmä, joka lähtee ennakkoluulottomasti viestimään muutoksesta.
Sosiaalisessa mediassa käytetään häshtägiä #munkinseurakunta2017.
Seurakunnan työntekijöihin voi törmätä myös 18.2. Prismassa, Pasaatissa ja Karhulan torilla. Helmikuun alussa myös seurakunnan eri toiminnoissa ja tapahtumissa kysellään, millainen sinun seurakuntasi voisi olla.

Anna-Tiina Järvinen

Paluu