Kotkan seurakuntien rakennemuutos etenee.

Jukka-Pekka Enroosin ja Marko Lammisen saattoi tavata perjantaina 12.2. Hurukselan hautausmaan kulmalla klo 9.30, Tavastilan koululla klo 10.30 ja Tiutisen työväentalon pihalla klo 12.30.

Kotkan seurakuntien rakennemuutos etenee.

Kyselyyn voit vastata seurakuntien nettisivulla, sosiaalisessa mediassa tai tavatessasi seurakunnan työntekijöitä. Vastaukset kootaan yhteen ja niitä käytetään materiaalina kun mietitään uuden seurakunnan perustehtävää.

Kymin seurakunnan diakoni Jukka-Pekka Enroos ja nuorisotyönohjaaja Marko Lamminen päättivät lähteä niin sanotusti kylille, kyselemään ihmisiltä millaiselta uusi seurakunta voisi näyttää ja mikä seurakunnan tärkein tehtävä on.
Auto kiertää Hurukselan hautausmaalta Tavastilan koululle ja sieltä vielä Tiutisiin.
Vaikka verkko ja sosiaalinen media tavoittavatkin hyvin, on tämä kiertue myös mahdollisuus tavata seurakunnan työntekijöitä kasvokkain, jutella ja vaihtaa ajatuksia seurakunnan tulevaisuudesta ja päivittää kuulumisia.
Ajatus kiertävästä autosta taisi lähteä kahvipöytäkeskustelusta, kun visioitiin miten seurakunta voisikin tulla lähelle ihmisiä sen sijaan että ihmisten odotetaan tulevan seurakuntien tiloihin. Mallina taisivat toimia Eksoten autot, jotka tuovat terveyspalveluita syrjäkylien ihmisten saataville. Aikaisemmin kylillä on kierretty seurakuntavaalien yhteydessä äänestysauton kanssa.

Jukka-Pekka Enroosin ja Marko Lammisen voi tavata perjantaina 12.2. Hurukselan hautausmaan kulmalla klo 9.30, Tavastilan koululla klo 10.30 ja Tiutisen työväentalon pihalla klo 12.30.

Seurakuntalaisten mielipiteitä kysellään myös keskiviikkona 17.2. Karhulan torilla (klo 9-11), Prismassa (klo 14-18) sekä Pasaatissa (klo 11-18).

Anna-Tiina Järvinen

Paluu