Kevät etenee - ja muutos myös!

Kevät etenee - ja muutos myös!

Jälleen oli aika tulla yhteen Ristiniemeen ihmettelemään uuden seurakunnan rakennetta ja organsaatiota. Viime kerralla oli katseltu yhdessä rakennemallin ensimmäistä versiota ja tänään oli tulossa muokattu versio sekä ensimmäinen ehdotus siitä, miten kaikki työntekijät sijoittuvat uuteen seurakuntaan. Oltiin isojen asioiden äärellä ja kaikkia jännitti.

Organisaatiokaaviota oli hiottu ja nyt näyttäisi siltä, että työtä lähdetään tekemään 7 eri työalassa. Näiden lisäksi tulee 4 tukipalvelua, viestintää, verkostoja ja yhteiskunnallista työtä, taloutta ja hallintoa ja kiinteistöpalveluita sekä kirkkoherranviraston palveluita. Seurakuntatyön tarkoituksena on tavoittaa eri ikäisiä vauvasta vaariin sekä auttaa elämän kriisitilanteissa ja vaikeina aikoina.

Yhdessä mietittiin myös sitä, miten seurakuntamme olisi positiivisesti esillä jo kuluvan vuoden aikana. Meripäiväparaatin teema Usko, toivo ja rakkaus kutsuu meitä osallistumaan mukaan kaupungin kesätapahtumaan. Samalla mietittiin myös uuden seurakunnan aloitusjuhlaa ensi vuoden alkuun. Näistä kuullaan varmasti vielä lisää!

Yhteinen työ on nyt saamassa ympärilleen raameja. Mutta työ ei tähän lopu, vaan oikeastaan vasta alkaa. Nyt on aika lähteä rakentamaan uutta seurakuntaa, sen toimintoja ja työmuotoja, tosissaan etsimään sitä ihan uutta ja toisaalta säilytettävää vanhaa, kutsumaan ihmisiä mukaan tekemään yhdessä Kotka-Kymin seurakuntaa. Edessä on toivottavasti lämmin ja rentouttava kesä - ja sen jälkeen työntäyteinen syksy.

Anna-Tiina​