Samassa veneessä ollaan

Samassa veneessä ollaan

Perjantaina 27.5. Ristiniemi pullisteli, kun kaikki Kotka-Kymin seurakuntayhtymän sekä Kotkan, Langinkosken ja Kymin seurakuntien työntekijät kokoontuivat yhteiseen aamupäivään.

kuvasivu 2

Aamupäivän tarkoituksena oli kokoontua yhdessä kuulemaan niistä päätöksistä, joita kevään aikana on uuden seurakunnan muodostumiseksi tehty ja kuinka valmistaudutaan tulevan syksyn haasteisiin.

Yhdessä käytiin läpi sitä polkua, joka on kuljettu viime syksystä tähän kevääseen. Kirkkohallitus päätti 19.4. että Kotkaan muodostetaan yksi, uusi seurakunta, Kotka-Kymin seurakunta.
Kevään aikana on valmisteltu uuden seurakunnan rakennetta, luottamushenkilöorganisaatiota ja johtamisrakennetta.
Syksyllä valmistelu jatkuu ja siirrytään vaiheeseen, jossa mietitään konkretiaa eli mitä ryhdytään tekemään ja missä kenenkin työhuone sijaitsee. Samaan aikaan järjestelytoimikunnan kautta kulkee uuden seurakunnan papereita kuten budjetteja, toiminta- ja henkilöstösuunnitelmia.
Valmistelutyötä tehdään tiiviisti koko ensi syksy, jotta vuodenvaiheessa 2017 olisimme mahdollisimman valmiina. Ihan valmiiksi ei varmasti tulla vielä vuoden alussa ja prosessi jatkuu vielä pitkään. Ja taitaa olla niin, että muutoksessa ainoa pysyvä asia on lopulta muutos itse.
Ristiniemessä todettiin, että samassa veneessä tässä ollaan yhdessä rakentamassa uutta seurakuntaa ja jokainen omalta paikaltaan.

Alkavan kesän kunniaksi veisattiin yhdessä Suvivirsi. Tänä vuonna itse mietin erityisesti toisen säkeistön sanoja: ”Taas niityt vihannoivat ja laiho laaksossa. Puut metsän huminoivat taas lehtiverhossa. Se meille muistuttaapi, hyvyyttäs Jumala. Ihmeitäs julistaapi, se vuosi vuodelta”.
Tänäkin vuonna tuli kesä, kuten joka vuosi tätä ennen. Luotan siihen, että kesä tulee ensi vuonnakin ja sitä seuraavina. Jumalan ihmeet ja hyvyys jatkuvat joka kesä, joka vuosi. Se on muutoksen keskellä pysyvää.

Anna-Tiina Järvinen