Isosleirin satoa: Mitä arvoja seurakunta edustaa?

Tai kun meemissäsi on krjoitusvirheitä... :D

Isosleirin satoa: Mitä arvoja seurakunta edustaa?

Isosleirillä pohdittiin seuraavanlaisia juttuja...

Listasimme läjän sosiaalisia medioita, joissa olemme mukana Tinderistä AskFM:ään. Todettiin, että IG ja snappi ovat mediaisojen tärkeimmät kanavat riparilaisten tavoittamisessa, niitä siis käytetään ensi kesänä. Ne ovat ajankohtaisia ja nuoret käyttävät niitä. Lisäksi todettiin, että kaikilla on Facebook, mutta kukaan ei tee siellä mitään... paitsi vanhukset. Jonkun mummo oli Facebookissa.

Mietittiin, millaisia arvoja seurakunta edustaa ja päädyimme tällaiseen listaan: Sananvapaus, lähimmäisenrakkaus, tasa-arvo, suvaitsevaisuus, auttavaisuus, yhdessäolo,yleinen soveliaisuus, ketään ei kiusata tai syrjitä, että kaikki mahtuu mukaan, toisten kunnioittaminen (hauskanpito, hyvä ruoka ja sauna myös tärkeitä, haluttiin lisätä)

Tämän pohjalta sovittiin, että mediaiso ei julkaise sellaisia julkaisuja, jotka:

•ovat halventavia tai ovat kiusaamista, syrjintää tai haukkumista
•pilkkaavat Jumalaa tai kieltävät Jumalan
•sisältävät päihteiden käyttöä tai niiden ihannointia
•ovat rasistisia tai asiattomia (heil-tervehdys, muut käsimerkit)
•on otettu ilman lupaa tai joissa toiset ei halua esiintyä
•ovat paljastavia
•paljastavat isosten ja ohjaajien välisiä salaisuuksia/luottamuksellisia juttuja
•suosivat vain tiettyjä leiriläisiä. Kaikille mahdollisuus esiintyä kuvissa!
•ovat hävyttömiä (alastomuus, päihteet, nolot tilanteet)
•ovat seurakunnan arvojen vastaisia (käskettiin kirjoittaa, että ks. lista edellä)
•ovat tuputtamista (#jouduthelvettiinjosetusko)
•sisältävät rumaa kielenkäyttöä
•esittävät laittomuuksia tai sääntöjen rikkomista

Mietittiin pelkoja ja odotuksia mediaisosuudesta ja tehtiin niiden pohjalta meemejä (ks.kuvissa). Huolena oli muun muassa se, riittääkö aika koulutuksessa käymiseen, se, että mediaiso ei itse näy kuvassa (ratkaisu: ostetaan mediaisolle #selfiekeppi???) ja se, että postaa kuvan vahngossa väärään profiiliin. Etuna nähtiin se, että kännykkää saa käyttää kaikissa tilanteissa.Mitä muita etuja mediaisosuudessa on? Tule selvittämään! Seuraava kokoontuminen Arkussa 26.10!

PS. Meemejähän voi tehdä osoitteessa: