Talousmies haastaa itse itsensä

Talousjohtaja Matti Ilmivalta on kokenut pelinrakentaja jääkiekkokaukaloista

Talousmies haastaa itse itsensä

Matti Ilmivalta valittiin Kotka-Kymin seurakunnan talousjohtajaksi.

- Jos olisin päätoiminen jääkiekkovalmentaja, tekisin hartiavoimin töitä sen eteen, että jokainen pelaaja saisi tehdä mielekästä työtä ja tietäisivät, että heitä arvostetaan.

Lahden Kiekkoreippaan kasvatti, Vaasan Sportissa kiekkoillut, Kajaanin Hokissa ja Rovaniemen Kiekossa valmentanut sekä mediakentässä aiemmin johtotehtävissä toiminut Matti Ilmivalta on ensi vuoden alussa aloittavan Kotka-Kymin seurakunnan uusi talousjohtaja.

- Samat haasteet ne tuntuvat olevan niin seurakuntakentässä kuin pelikentilläkin.

- Vastustaja on kova, maailma muuttuu ympärillä, talous kiristyy ja organisaatiot joutuvat mukauttamaan toimintansa muutosten mukana.

Aikaisemmin sanomalehtialalla toimitusjohtajana toiminut Matti Ilmivalta näkee seurakuntakentän erittäin mielenkiintoisena työympäristönä.

- Mainonta ja taloushallinto ovat yllättävän lähellä toisiaan. Molemmissa käsitellään valtavaa määrää numeroita, joista pystyy näkemään, kuinka homma toimii.

Kotkan seurakuntaelämässä ollaan myös uusien haasteiden edessä, kun nykyiset Kotkan, Kymin ja Langinkosken seurakunnat lakkautetaan ja ne sulautetaan uuteen koko Kotkan alueella toimivaan Kotka-Kymin seurakuntaan.

- Näen että seurakunta ja seurakuntalaiset hyötyvät tästä muutoksesta, kun turhia hallinnon päällekkäisyyksiä voidaan purkaa ja toisaalta toiminta virtaviivaistuu seurakuntalaisen näkökulmasta.

- Aion myös tehdä hartiavoimin töitä sen eteen, että jokainen seurakunnan työntekijä saisi tehdä mielekästä hänelle ominta työtään ja että jokainen tietäisi häntä arvostettavan.

Matti Ilmivalta toimii Kotka-Kymin seurakunnan lisäksi myös Pyhtään seurakunnan talousjohtajana.

- Suurella seurakunnalla on suuret haasteet ja pienellä seurakunnalla on aivan samanlaiset haasteet, mutta mittakaava on vain pienempi.

- Tulevina vuosina molemmissa seurakunnissa ovat edessä isot kiinteistömassoja koskevat kysymykset. Mitkä kiinteistöt ja miten ne korjataan, mitkä jalostetaan edelleen ja mitkä puretaan.

- Vatikaanina tunnetun Kotkan seurakuntakeskuksen jättiprojekti purkamisineen ja uudisrakentamisineen on myös ratkaistava lähiaikoina.

Matti Ilmivalta valittiin Kotka-Kymin seurakunnan järjestelytoimikunnan kokouksessa 20.10. seurakunnan talousjohtajaksi. Ilmivalta työskentelee nyt Kotka-Kymin seurakuntayhtymässä vs. talouspäällikkönä ja ensi vuoden alusta hänen tehtävänsä ja nimikkeensä muuttuu talousjohtajaksi. Talousjohtajana hän vastaa Kotka-Kymin seurakunnan taloudesta, hallinnosta sekä kiinteistöistä ja hautausmaista.

Teksti ja kuva: Seppo JJ Sirkka