(Jussi Vierimaa/Kirkon kuvapankki)

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Vain kerran elämässä

Rippikoulu tuo 15-vuotiaan elämään uusia kokemuksia ja ystäviä. Sen aikana tutustutaan luterilaiseen uskoon, mietitään suhdetta Jumalaan ja elämään.

Rippikoulussa matkataan ihmiselämän tärkeimpien asioiden äärelle. Rippikoulussa puhutaan mm. Jumalasta, elämästä, ihmissuhteista, rakkaudesta, arvoista, Jeesuksesta sekä Pyhä Hengestä ja Raamatusta.

Riparilla ei kaadeta tietoa päähän tai päntätä asioita ulkoa (ainakaan paljoa), vaan opitaan yhdessä: pienryhmissä, oppitunneilla, nuotioilloissa, pelikentällä...

Rippikoulun jälkeen vietetään yleensä konfirmaatiota.

Tavallisimmin rippikoulu käydään sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta. Tämä tarkoittaa sitä, että vuoden 2018 rippikoululaiset ovat pääosin vuonna 2003 syntyneitä ja 2019 rippikoululaiset vuonna 2004 .

Ota yhteyttä!

Kotka-Kymin seurakunnan rippikoulutyöstä vastaa Mari Rahkonen.

Mari Rahkonen
rippikoulusta vastaava nuorisotyönohjaaja