Tupu Kotka/Hamina

Tupu Kotka/Hamina

Tupu Kotka/Hamina lopettaa toimintansa 31.12.2017.

Tupu eli Tekstaritukipuhelin on helppo, yksinkertainen ja toimiva mobiiliauttamispalvelu koululaisille. Palvelu auttaa ja tukee koululaisia erilaisissa elämäntilanteissa ja erilaisten elämänkysymysten äärellä. Tekstaritupu ei tähtää mahdollisimman suuren viestimäärään vaan pyrkii vastaamaan siihen huoleen, joka painaa mieltä. Tupu ei tuputa, mutta kuuntelee. Viesteihin vastaavat kirkon kasvatuksen ammattilaiset koulupäivinä vuorokauden kuluessa.

Tupuun voi ottaa yhteyttä tekstiviestillä tai sähköpostilla. Tupuun voi lähettää viestiä milloin vain ja se maksaa normaalin tekstiviestin hinnan. Tupu löytyy nyt myös WhatsAppista. Tupu vastaa viesteihin, joissa on kirjoitettua asiaa. Keskustelu on luottamuksellista, mutta on syytä muistaa, että WhatsApp ei ole yhtä suojattu järjestelmä kuin perinteinen tekstiviesti.

Kaikki Tupu-palvelut kuuluvat Vapaaehtoisen puhelin- ja verkkoauttamisen eettisten periaatteiden neuvottelukuntaan (PuhEet), www.puheet.net.

Palvelua ylläpitävät Suomen ev.lut. kirkon seurakunnat ja sitä koordinoi Nuori kirkko ry, ev.lut kirkon palvelujärjestö.

Tupuun voit tutustua paremmin Tupun valtakunnallisilla nettisivuilla www.tekstaritupu.net.