Retriitit

(Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio)

Retriitit tarjoavat hiljaisuutta ja lepoa arkeen.

Retriitissä kiire, melu ja arjen vaatimukset katkaistaan tietoisella vetäytymisellä hiljaisuuteen ja lepoon. Osallistujat sitoutuvat keskinäiseen vaikenemiseen, mutta retriitin ohjaajan kanssa on mahdollista pohtia hiljaisuudessa esiin nousseita oman elämän kysymyksiä.

Hiljentymisen tukena on luostariperinteestä juontuvia rukoushetkiä ja meditaatioita, virikepuheita ja ehtoollisen vietto. Retriitin hiljaisuus on tilan tekemistä sille, että jotain olennaista voisi nousta esiin. Ohjelma on väljä ja jättää tilaa ulkoilulle, nukkumiselle, lukemiselle ja kiireettömille aterioille valmiista ruokapöydästä.

Retriitissä et silti ole yksin vaan voit myös kokea yhteyttä. Olet osa ryhmää, joka nauttii hiljaisuudesta yhdessä toisten kanssa.

Uutuutena vuonna 2019 retriitti ja retriittipäivä missä käytämme joogasta tuttuja liikkeitä!

Vuoden 2019 Hiljaisuuden retriitit

29. -31.3 Hiljaisuuden jooga- retriitti

Kaikille avoin retriitti Ristiniemen kurssikeskuksessa. Toteutetaan yhteistyössä Haminan seurakunnan kanssa. Lisätietoja: Anna Mykrä-Siljander, gsm. 044 7529487. (Ilmoittautua voi vuoden alusta.)

26-28.4 Hiljaisuuden retriitti ensikertalaisille

Retriitti erityisesti ensikertalaisille Höyterin leirikeskuksessa, mutta myös muille jos paikkoja jää. Aloitus pe klo 18, lopetus su klo 14.

23.8 -26.8 Hiljaisuuden retriitti

Kaikille avoin vähän pidempi retriitti Höyterissä. Alkaa pe klo 18, loppuu ma-aamulla.

5.10. Retriittipäivä

Retriittipäivä etenkin hoitotyön parissa työskenteleville klo 9-20 Ristiniemessä. Myös muut voivat ilmoittautua varasijoille ja päästä mukaan, jos paikkoja jää. Päivän hinta noin 20€.
Ilmoittautumiset pe 14.9. mennessä sairaalapastori Hanna Hietaselle, **@**, 040 196 7520.

19.10 Retriittipäivä

Hiljaisuuden jooga-päivä Ristiniemessä klo 10-20. Päivän hinta noin 20€. Kaikille avoin.

29.11.- 1.12. Adventtiretriitti

Tule levähtämään ennen joulun kiireitä Höyterin leirikeskukseen.

Viikonlopun kestävän retriitin hinta on noin 60€, hinta tarkentuu vuoden aikana, (liinavaatteet+pyyhe 10€)

Lisätietoja retriiteistä: Tuomi Larvi, 044 7629488.
Ilmoittautua voi vuoden alusta sähköisesti

tai Päivi Ihatsu gsm. 040 1967505, **@**