Aikuisrippikoulu

Aikuisrippikoulu

Huom! Rippikoulun aloitus torstaina 7.2  2019 klo 18 Kotka srk-keskuksessa, nuortentila Arkussa!  Tarjolla on erimuotoista rippikoulua:

1. Pienryhmärippikoulu, sisältäen 4 kokoontumista torstaisin klo 18-19.30, Arkussa.

2. Rippileiri 15-17.3 2019 Ristiniemen kurssikeskuksessa. (Leirin hinta 30€. Minimiosallistujamäärä 10.)

3. Nettirippikoulu.

Kaikkiin sisältyy itsenäistä opiskelua ja messukäyntejä. Yhteinen konfirmaatio su 17.3. 19  klo 10 Kotkan kirkossa. Ilmoittautuminen rippikouluun:

Rippikoulu on perehtymistä elämän ja uskon kysymyksiin. Tämä voi toteutua nuoruudessa tai aikuisena. Useimmat käyvät rippikoulun 15 vuoden iässä, mutta joka vuosi noin 1000 suomalaista aikuista osallistuu luterilaisen kirkon rippikouluun. Osa aikuisista tulee rippikouluun, kun suunnitelmissa on kirkkohäät. Joku on saanut kutsun kummin tehtävään, mikä edellyttää rippikoulua ja konfirmaatiota. Joku taas etsii elämänsä suuntaa ja tarkoitusta. Rippikoulu onkin hyvä mahdollisuus punnita elämän arvoja ja valintoja.

Useimmiten rippikoulu päättyy konfirmaatioon, mutta rippikoulun voit myös käydä tulematta konfirmoiduksi. Konfirmaation voi järjestää messun yhteydessä tai yksityisesti. Jos sinua ei ole kastettu lapsena, niin aikuisen kaste on samalla konfirmaatio.

Tapaamisten lukumäärä

Yksityisrippikouluun sisältyy vähintään neljä papin ja rippikoululaisen tapaamista kasvokkain. Rippikouluun kuuluu myös kolme messukäyntiä ja itsenäistä opiskelua, eli katekismuksen ja Raamatun lukua.

Kesto

Aikuisrippikoulun kesto on vähintään 20 tuntia. Aikuisten tarpeet ja mielenkiinnon kohteet kuitenkin vaihtelevat, joskus voi olla tarpeellista käyttää rippikouluun enemmän aikaa. Elämän ja uskon kysymykset voivat vaatia kypsyttelyä. Jos rippikoulu on Sinulle ajankohtainen, kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Rippikoulun voi suorittaa myös nettirippikouluna, alfakurssina, pienryhmässä ja viikonloppuleirillä.

Aikuisten rippikoulusta vastaa Tuomi Larvi, gsm. 0447629488 ja Rita Halme, gsm. 0447529486