Aikuisrippikoulu

Aikuisrippikoulu

Rippikoulun voi suorittaa myös aikuisena! Syksyllä 2019 käynnistyy erilaisia tapoja suorittaa rippikoulu aikuisiällä. Pienryhmässä, internetissä, Alfa-kurssin kautta tai yksityisesti. Etsitään sinulle sopivin vaihtoehto suorittaa rippikoulu!

Aikuisille suunnattuja rippikouluja on kolmea erilaista:

1. Pienryhmärippikoulu kokoontuu kahtena viikonloppuna. Kokoontumiset: la 12.10 klo 10-14 Karhulan srk-keskuksen alasali, 13.10 klo 10-13 Kymin kirkko, la 26.10 klo 10-14 alasali ja su 27.10  klo 10-13 Kymin kirkko.

2. Nettirippikoulun voi suorittaa milloin itselle sopii. Siihen kuuluu itsenäistä opiskelua ja tehtäviä.

Yhteinen konfirmaatio su 3.11. 19  klo 10 Kymin kirkossa. Ilmoittautuminen rippikouluun:

3. Alfa-kurssi aloittaa 17.9 klo 17.30 Kotkan srk-keskuksessa, lisää infoa ja ilmoittautuminen:alfakurssi

Alfa-kurssin suorittaneille sovitaan konfirmaatiosta erikseen. Samoin nettirippikoululaisille konfirmaatio voidaan järjestää muulloinkin.

Rippikoulu on perehtymistä elämän ja uskon kysymyksiin. Tämä voi toteutua nuoruudessa tai aikuisena. Useimmat käyvät rippikoulun 15 vuoden iässä, mutta joka vuosi noin 1000 suomalaista aikuista osallistuu luterilaisen kirkon rippikouluun. Osa aikuisista tulee rippikouluun, kun suunnitelmissa on kirkkohäät. Joku on saanut kutsun kummin tehtävään, mikä edellyttää rippikoulua ja konfirmaatiota. Joku taas etsii elämänsä suuntaa ja tarkoitusta. Rippikoulu onkin hyvä mahdollisuus punnita elämän arvoja ja valintoja.

Useimmiten rippikoulu päättyy konfirmaatioon, mutta rippikoulun voit myös käydä tulematta konfirmoiduksi. Konfirmaation voi järjestää messun yhteydessä tai yksityisesti. Jos sinua ei ole kastettu lapsena, niin aikuisen kaste on samalla konfirmaatio.

Rippikoulun voi käydä myös yksityisesti. Yksityisrippikouluun sisältyy vähintään neljä papin ja rippikoululaisen tapaamista kasvokkain. Rippikouluun kuuluu myös kolme messukäyntiä ja itsenäistä opiskelua, eli katekismuksen ja Raamatun lukua.

Kesto

Aikuisrippikoulun kesto on vähintään 20 tuntia. Aikuisten tarpeet ja mielenkiinnon kohteet kuitenkin vaihtelevat, joskus voi olla tarpeellista käyttää rippikouluun enemmän aikaa. Elämän ja uskon kysymykset voivat vaatia kypsyttelyä. Jos rippikoulu on Sinulle ajankohtainen, kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Pyrimme tarjoamaan rippikoulun aloitusta sekä syksyllä että keväällä. Nettirippikouluun voi ilmoittautua ympäri vuoden.

Aikuisten rippikoulusta vastaa Tuomi Larvi, gsm. 0447629488 ja Rita Halme, gsm. 0447529486