Elämän ja uskon kysymykset kiinnostavat

Kansainväliseen rippikouluun osallistuneet konfirmoidaan 9. huhtikuuta Langinkosken kirkossa pidettävässä messussa.

(Kuva Seppo Sirkka)

Elämän ja uskon kysymykset kiinnostavat

Kotka-Kymin seurakunnan kansainvälisessä rippikoulussa on 15 osallistujaa, jotka puhuvat neljää kieltä ja edustavat kuutta eri kansallisuutta.

Tässä rippikoulussa vapaaehtoiset tulkkasivat arabiaksi ja venäjäksi.

Aasiasta, Afrikasta ja Euroopasta kotoisin olevat ulkomaalaistaustaiset miehet ja naiset, teinit ja eläkeikäiset kokoontuvat kevään aikana yhdeksänä iltana kristinuskon perusasioiden äärellä perehtyen elämän ja uskon kysymyksiin.

Iltojen teemoina ovat olleet mm. meidän seurakunta, kirkon historia ja tämä päivä, käskyt ja Isä meidän –rukous, Raamattu ja uskontunnustus sekä kaste ja ehtoollinen.

Rippikoulu huipentuu huhtikuussa Langinkosken kirkossa tapahtuvaan konfirmaatioon.

Osa osallistujista on tullut rippikouluun, kun suunnittelee kirkkohäitä. Osa taas on saanut kutsun kummin tehtävään, mikä edellyttää rippikoulun käymistä ja konfirmaatiota.

Joku puolestaan haluaa liittyä seurakuntaan, osa etsii elämäänsä uutta suuntaa ja osa haluaa tutustua kristinuskoon aivan uutena asiana.

Osalle taas kristinuskoon tutustuminen on aikaisemmin ollut eri syistä täysin mahdotonta.

Kolmen opettajansa opastuksella rippikoululaiset ovat osallistuneet myös paikallisen seurakunnan elämään ja toimintaan.

Jos rippikouluun osallistuminen on sinulle ajankohtaista, niin kannattaa ottaa ajoissa yhteyttä seurakunnan työntekijöihin ja kysellä ensi syksynä alkavista kansainvälisistä rippikouluista.

Kevään kansainvälisessä rippikoulussa opettajina ovat toimineet Pastori Heikki Harvola, lähetyssihteeri Anne Hovi ja diakonian viranhaltija Marianne Vitikainen-Mojica.