Yhteisvastuu 2017 torjuu ihmiskauppaa

Yhteisvastuu 2017 torjuu ihmiskauppaa

Paluu etusivulle

Suomessa vuoden 2017 yhteisvastuuvaroin autetaan ihmiskaupan uhreja yhteistyössä Pro-tukipiste ry:n, Rikosuhripäivystyksen, Pakolaisneuvonta ry:n ja Monika-Naiset liitto ry:n kanssa. Keräysvaroin kehitetään tukihenkilötoimintaa ja etsivää työtä, vahvistetaan työntekijöiden osaamista tunnistaa ja tavoittaa ihmiskaupan uhreja, tarjotaan kriisiapua majoituksen, ruoan, hygienian ja vaatetuksen järjestämiseen, mahdollisuus tulkin käyttöön sekä matalan kynnyksen oikeudellista neuvontaa.

Keräysvaroin tuettava kansainvälinen työ keskittyy erityisesti konfliktien keskellä asuvien nuorten auttamiseen, jotta he pystyisivät rakentamaan kohtuullisen elämän, eivätkä joutuisi ihmissalakuljettajien ja ihmiskaupan uhreiksi. Jordaniassa avustustyön painopisteenä ovat koulutus ja psykososiaalinen tuki noin 12−30-vuotiaille leireillä ja paikallisissa yhteisöissä asuville Syyrian pakolaisille. Israelissa ja Palestiinalaisalueilla tuetaan rauhankasvatustyötä nuorten medialukutaidon sekä ihmisoikeustuntemuksen parantamiseksi. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Mikä Yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. 20 % käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön.

Joka kevät Yhteisvastuun noin 40 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtevät liikenteeseen keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti. Keräyksen esimies vuonna 2017 on Porvoon hiippakunnan piispa Björn Vikström.

Kotka-Kymin seurakunnassa Yhteisvastuu keräystä kerätään muun muassa seuraavasti:

• Su 5.2. Keräyksen avaus. Langinkosken kirkolla siunataan Kotka-Kymin seurakunnan Yhteisvastuu kerääjät, messun jälkeen keittolounas. Kolehti kerätään Yhteisvastuulle Langinkosken kirkossa, Kotkan kirkossa ja Kymin kirkossa.

• Su 5.2. klo 18 Jazz-messu Langinkosken kirkolla, kolehti Yhteisvastuulle.

• Ti 28.2. klo 11-13 Laskiaistiistain rokkatempaus Aittakorven seurakuntatalolla. Myydään rokka-ateria (sis. leivät ja juomat) hintaan 5 €. Kahvi ja laskiasipulla 2 €. Rokkaa voi ostaa myös omiin astioihin, hinta 4€/litra, laskiaispullat kotimyyntiin 1,5 €/ kpl. Arpajaiset ja tuotemyyntiä.

• Ke 15.3. klo 11.15 lounas Yhteisvastuun hyväksi Karhulan seurakuntakeskuksessa. Hinta 15 euroa.

• To 27.4. klo 18 Yhteisvastuu-konsertti Langinkosken kirkolla, konsertissa esiintyy seurakunnan työntekijöitä. Kahvio, arpajaiset ja tuotemyyntiä.

Lipaskeräykset:

• Prismalla 3.-4.3.2017

• Pasaati, K-Supermarket Pooki ja Euromarket 10.3. ja 17.3.

• Karhuvuoren S-market

• Mussalon K-market

• Citymarket ja S-market Karhula 10.3. ja 17.3. klo 10-18

• Seurakunnan nuoret keräävät Yhteisvastuun lipaskeräystä Pasaatissa 25.3 sekä Mussalossa ovelta ovelle 26.3.

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.