Viikonloppuleiri 3.2-5.2.2017
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Moikka! 

Vietimme Ristiniemi 1 rippileirin tutusmisleiriä Ristiniemessä helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna. 

Leirimme alkoi 3.2 siten, että rippikoululaiset saapuivat vanhempineen Ristiniemen kurssikeskukseen. Ihan ensimmäiseksi joimme kaikki yhdessä kahvit ja herkuttelimme Ristiniemen keittiön loihtimilla hyvillä herkuilla. Sitten vanhemmat siirtyivät rupattelemaan luokkatilaan ja rippikoululaiset menivät isosten ja Erik-ohjaajan kanssa saliin pohtimaan esimerkiksi sitä, mitä riparilta toivotaan. 

Illan kuluessa söimme vahvistetun iltapalan, johon tällä kertaa kuului salaattia sekä lettuja vadelma- ja mansikkahillolla. Pelasimme myös kaaos -nimistä toiminta peliä omissa isosryhmissä.

Ensimmäinen leiripäivämme päättyi iltahartauteen, johon teimme kaikki yhdessä meren, rannan, veneen ja saaren. Kun rippikoulaiset olivat jo menneet huoneisiinsa, isoset ja ohjaajat lauloivat kaikille vielä iltalaulun, Tule kanssani Herra Jeesus.

Toinen leiripäivämme alkoi kahdeksalta. Aamiaisen jälkeen vietimme aamun rukoushetken eli laudeksen. Sen jälkeen meillä oli messutyöskentely. Siinä kiersimme pieniä rasteja, joissa jokaisessa oli joku kohta messusta. Me pohdimme esimerkiksi synnintunnustusta ja esirukouksen aiheita sekä eri juhlapyhien liturgisia värejä. Kaikki osallistuivat työskentelyyn tosi hyvin! :)

Työskentelyn jälkeen söimme lounasta. Keittiö oli tehnyt meille maukkaita kanafileitä riisin kanssa. Jälkkäriksi oli mansikkarahkaa. Nam!

Lounaan jälkeen oli raamattutyöskentely. Silloin rippikoululaiset saivat myös omat Raamattunsa! Tässä työskentelyssä rippikoululaiset etsivät Raamatuistaan annettuja kohtia, jonka jälkeen oli tarkoitus tuoda ohjaajalle se asia, joka ko. raamatunkohdassa mainittiin. Riparilaiset tekivät myös postereita, jotka mainostavat Raamattua.

Sitten oli kahvitauon aika, josta jatkoimme päivän toiseen työskentelyyn. Sen aiheena oli diakoniatyö ja se, miten voi auttaa heikomassa asemassa olevaa. Aloitimme myös suunnitelemaan omaa hyvänmielentempaustamme! Rippikoululaisilla oli tosi paljon hyviä ehdotuksia!! :)

Tästä jatkoimme päivällisellä. Nyt söimme spagettia ja jauhelihakastiketta. Päivällisen jälkeen oli isosten järjestämää ulkoilua! Pelasimme mm. koppipalloa sekä kettu ja kana -hippaleikkiä. Hauskaa oli, vaikka lunta satoi! 

Illemmalla oli vielä isosten suunnitelema iltaohjelma, johon kuului tutustumisleikkejä ja laulamista. Kaikki osallistuivat mukaan reippaasti.

Tämäkin ilta päättyy jo opittuun tapaan, eli iltahartauteen. Huomenna päätämme tämän tutustumisleirimme Kotkan kirkkoon.

Kiitos kaikille tästä super kivasta leiriviikonlopusta! :)

 

T. Johanna mediaisonen