Uudet virret tutuiksi

Kanttorit Sinikka Vesala, Matti Vaakanainen, Tarja Silvennoinen, Susanna Hauer, Jenny Kallberg, Irina Lampen ja Jarmo Kaijansinkko tutustuttavat viitenä iltana positiivista palautetta saaneisiin uusiin virsiin.

Uudet virret tutuiksi

Ohjelma

Viime vuoden lopulla maamme seurakunnissa otettiin käyttöön yli 200 uutta virttä entisten virsikirjan virsien lisäksi.

Kotkassa kanttorit järjestävät vielä ennen pääsiäistä viisi virsilauluhetkeä, joissa tutustutaan adventtina käyttöön otettuihin virsiin.

Nyt myös "Maan korvessa kulkevi lapsosen tie" on saanut virren aseman.

– Uudet virret ovat selvästi rytmikkäämpiä, raikkaampia ja sanoitukseltaan nykyaikaisempia kuin tutut vanhat virret. Virsien sanoma vastaa selvästi paremmin ihmisten hengellisiin tarpeisiin.

– Mukana on myös monia ympäri maailmaa laulettuja ekumeenisia virsiä, jotka yhdistävät samalla koko kristikuntaa, luonnehtii kanttori Tarja Silvennoinen uusia duurivoittoisia virsiä.

Virret tulkitsevat uskon pysyvää ydintä jatkuvasti muuttuvassa ympäristössä, jota lisävihkossa edustaa sen monikielisyys ja monikulttuurisuus. Suomen ja ruotsin kielen rinnalle on tullut mm. pohjoissaame, inarinsaame, viro, venäjä ja englanti. Myös tukiviittomat ovat uusi elementti virsikirjassa.

Virsikirjan lisävihko täydentää nykyistä vuoden 1986 virsikirjaa. Suomenkielisessä lisävihkossa on 79 ja ruotsinkielisessä 147 uutta virttä. Mukana on niin tuttuja hengellisiä lauluja kuin kansainvälisiä sävelmiä sekä uusia suomalaisia sävellyksiä.

Virsilauluhetket Kotkassa pidetään seuraavasti: 12.2. klo 16.00 Karhulan seurakuntakeskuksessa, 19.2. klo 16.00 Kotkan seurakuntakeskuksessa, 5.3. klo 16.00 Langinkosken kirkon Toivonsalissa, 12.3. klo 16.00 Karhulan seurakuntakeskuksessa ja 19.3. klo 16.00 Langinkosken kirkon Toivonsalissa.

Seppo JJ Sirkka