Viikonloppuleiri Lauantai 11.2
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Maailmankauppa pelissä leiriläisten piti hankkia valtiolleen rahaa tekemällä paperista ketjuja.

Lauantai 11.2 Työskentelyä ja leikkejä

Työskentelyssä käytiin läpi ehtoollista

Leiriläiset pelaamassa polttopalloa

Päivä alkoi, kun leiriläiset aloittivat valumaan huoneistaan aamupesuille kahdeksalta. Sieltä siirryttiin syömään täyttävää ammiaista kaurapuuroa, sämpylää, keitettyjä munia, muroja, kinkkua ja juustoa. Ruualta siirryttiin laudeksen viettoon.

     Laudeksen jälkeen alkoi päivän skaba "Raamattu coopper" Jossa piti etsiä annetusta raamatun kohdasta esine ja tuoda se ryhmän isoselle. Kilpailuhenkeä löytyi kaikilta jota oli kivaa katsella. Skaban jälkeen oli työskentelyä omassa luokassa.

     Työskentelyn jälkeen oli aika lähteä tankkaamaan ristarin ruokalaan. Mahat sai täyttää lihapullilla ja perunoilla. Lounaan jälkeen pääsimme työskenteleemään lisää. Aiheena oli messun kaava ja sain itse selitettäväkseni synnintunnustuksen ja kolehdin. Suureksi suosikiksi nousi synnin tunnustus 702, koska se oli lyhin. Kolehti taas kilahtaisi vähävarasiten auttamiseen, mikä on mielestäni hyvä valinta. Toinen osa työskentelyä sisälsi omassa luokassa ehtoollisen selittämistä ja harjoittelemista. Työskentelyn jälkeen päästiin kahvittelemaan jaa tarjolla olikin sitruuna leivoksia.

     Kahvien jälkeen leiriläiset pääsivät pelaamaan maailmankauppa peliä, jossa isoveli Joonas toimi maailmankaupan keisarina. Joonas kauoitteli monopolirahaa leiriläisten akaartelemiin paperiketjuihin. Jokaisella ryhmällä oli erillaiset lähtö resursseja. Pelin tarkoitus olikin saada leiriläiset huomaamaan, kuinka eri mailla on eri mahdollisuus vaurastua. Pelin antaman alustuksen jälkeen leiriläiset alkoivat suunnittelemaan tempausta. Tempauksen aiheeksi tuli vanhusten auttaminen, joka toteutetaa mahdollisesti vanhainkotivierailuna.

     Päivällistä päästiin nauttimaan puoli viideltä. Linjastoltalöytyi kierrepastaa ja kanaa. Syömisen jälkeen päästiin ulkoilemaan samalla, kun leiriläiset kävivät ohjaajien keskusteluissa. Ulkona pelattiin muunmuuassa polttopalloa ja lipunryöstöä.

     ulkoislusta siirryttiin viettämään iltaa saliin isosten johdolla. Ohjelmassa oli erinäisiä leikkejä ja päästiin avaamaan lauluääntäkin pariin kertaan. Iltaohjelman jälkeen oli vuorossa saunat ja vapaa-aika oman mielen mukaan, josta siirryttiin liukuvasti iltapalalle yhdeksän maissa. Ilta päättyi hartauteen, josta mentiin suoraan untenmaille pitkän päivän jälkeen.

Iltaohjelmassa pelattiin tarzan zorro ritaria