Kaveriperheeksi maahanmuuttajanuorelle
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kotkalainen Mari Hostikka harkitsee perheensä kanssa ryhtymistä maahanmuuttajanuoren kaveriksi.

Kaveriperheeksi maahanmuuttajanuorelle

Karhulan seurakuntakeskuksessa järjestettiin infoilta kaveriperhetoiminnasta maahanmuuttajanuorille tiistaina 21.2.2017

Kaveriperheinfo auttoi löytämään uusia vapaaehtoisia maahanmuuttajnuorille.

Tarkoitus on löytää vapaaehtoiset kaverit tai kaveriperheet yksinasuville maahanmuuttajanuorille. Nämä nuoret ovat tulleet yksin alaikäisinä turvapaikanhakijoina Suomeen ja heille on myönnetty oleskeluluvat. Tällä hetkellä useimmat nuoret opiskelevat suomea ja haaveilevat ammattiopinnoista. Nuorilla ei ole turvaverkkoja täällä, mutta viranomaisten avulla hoituvat monet asiat. Nuorten tilaanteesta kertoi koulutuksessa sosiaalityöntekijä Eija Reeves Kotkan kaupungilta. Vapaaehtoisia tarvitaan, jotta nuori oppii arkista kieltä ja tutustuu suomalaiseen elämänmenoon.

Kaveriperheenä voit tarjota kurkistu­sikkunan tavallisen perheen arkeen ja luoda mukavia yhteisiä hetkiä yh­dessä puuhaillen.

”Parasta kummiperheen kanssa on suomen kielen oppiminen, yhdessäolo perheen kanssa ja suomalaiseen ko­tiin ja perhe-elämään tutustuminen”, nuoret kertovat.

Olitpa sitten perhe, jossa on lapsia, pariskunta tai yksinasuva, niin voit alkaa kaveriperheeksi.

Toivomme sinun sitoutuvan toimintaan vähintään puoleksi vuodeksi, koska nuoretkin arvostavat pysyviä kontakteja.

Lisätietoja toiminnasta antavat vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Riikka Klaavu-Pihlajamaa p. 050 542 0942 ja maahanmuuttajakoordinaattori Maarit Koskensalo-Tiainen p. 044 752 9527

Kaveriperheillassa sosiaalityöntekijä Eija Reeves Kotkan kaupungilta, vapaaehtoinen Mari Hostikka, vapaaehtoistoiminnan koordinaatori Riikka Klaavu-Pihlajamaa sekä maahanmuuttajatyön koordinaattori Maarit Koskensalo-Tiainen