Neulo minisukkia kastepuuhun

Minisukka matkalla kastepuuhun

Neulo minisukkia kastepuuhun

Kastepuu Kymin kirkossa

Minisukka sai alkunsa käytäväpuheista.

"Yhteistyössä on voimaa: Ensin oli lastenohjaaja Leena, joka esitteli kuvaa kastepuusta, jollainen voisi olla kirkossa ja jokaisella kastetulla siinä oma paikka. Sitten tuli lapsityönohjaaja Kirsi, joka kertoi, että sellaista on suunniteltu jo monta vuotta. Mutta mitä siihen ripustettaisiin? No, pikkusukka olisi kiva. Vapaaehtoiskoordinaattori on saanut sellaisen kerran diakonissa Leilalta, mutta missä Leila. Nyt ei ole sukkia, kaikki on annettu pois. Mutta Leila muistelee, että 5 silmukkaa puikolla ja 11 kerrosta vartta. Sitten kokeillaan! Kiinteistöpäällikkkö Pirkko lupautuu neulomaan, samoin Marjo-pappi ja lähetyssihteeri Anne."

Kastettuja on vuodessa parisen sataa, sukkia tarvitaan siis läpi vuoden. Ehditkö mukaan neulomistalkoisiin?

Sukan suurpiirteinen ohje:

Valitse langaksi joku melko ohut lanka esim. 400m/ 100g.

Luo silmukoita 20, jos  jaat ne neljälle puikolle, jokaiselle tulee 5 silmukkaa. Neulo joustinta noin 11 kerrosta, sitten kantapää noin kahdeksalla silmukalla. sen jälkeen vielä 11 kerrosta ennen kärkikavennuksia.

Sukkien ei tarvitse olla jotain tiettyä väriä, monenväriset ja kirjavat sopivat hyvin.

Sukat voi toimittaa lapsityönohjaaja Kirsi Tuomiselle, eli tuoda johonkin seurakunnan toimipisteeseen ja pyytää toimittamaan hänelle. Kiitos avustasi!

Jokaiselle Kotka-Kymin seurakuntaan kastetulle ripustetaan kastepuuhun oma minisukka. Sukaan sisään sujautetaan paperi, jossa on kastetun nimi ja kastepäivä. Pari kertaa vuodessa kastetut perheineen kutsutaan messuun, jonka jälkeen minisukan saa kotiin muistoksi seurakuntayhteydestä.