Aikuistyö tarjoaa eväitä aikuisten arkeen ja juhlahetkiin yhdessäololla, kokemusten vaihdoilla ja yhdessä vietetyillä hartaushetkillä

Kotka-Kymin seurakunnan aikuistyö tarjoaa eväitä aikuisten arkeen ja juhlahetkiin yhdessäololla, kokemusten vaihdoilla ja yhdessä vietetyillä hartaushetkillä.
Aikuisväestön tarpeet ja aikuistyön haasteet ovat moninaisia ja siksi työkenttä on jaettu kolmeen erilliseen tiimiin, joita ovat julistus- ja lähetystyön tiimi, maahanmuuttajatyön tiimi sekä oppilaitostyön ja nuorten aikuisten työn tiimi.

– Aikuistyön työala välittää kristillistä evankeliumia ”armon sanoin ja rakkauden teoin” seurakunnan alueen aikuisväestölle, kertoo pastori Tero Hietanen.
– Työkenttämme on laaja ja siksi työskentelemme kolmessa eri tiimissä, joista jokaisessa keskitytään aikuistyöhön hieman eri näkökulmasta.

Julistus- ja lähetystyön tiimi

Julistus- ja lähetystyön tiimiin kuuluvat lähetyssihteerit Anne Hovi ja Tuulikki Jokipii, aikuistyönohjaaja Kari Ihatsu sekä pastorit Tuomi Larvi, Maarit Alhosaari ja Tero Hietanen.
Tiimissä järjestetään monipuolista hengellistä toimintaa, raamatun opetusta, hiljaisuuden retriittejä, perheleirejä, luento- ja keskustelutilaisuuksia sekä erilaisia keskustelupiirejä.
Kirkon kansainväliseen elämään osallistutaan keräämällä tukea seurakuntamme nimikkoläheteille ja lähetyskohteille sekä jakamalla tietoutta lähetyskentiltä.

Maahanmuuttajatyön tiimi

Maahanmuuttajatyön tiimiin kuuluvat maahanmuuttajatyön koordinaattori Maarit Koskensalo-Tiainen, diakonissa Marianne Vitikainen-Mojica ja pastori Heikki Harvola.
Tiimissä huolehditaan maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden diakonisesta auttamisesta sekä tuetaan heidän kotoutumistaan yhteiskuntaan ja seurakuntaan.

Oppilaitostyön ja nuorten aikuisten työn tiimi

Oppilaitostyön ja nuorten aikuisten työn tiimin muodostavat pastori Jari Savinainen ja nuorisotyönohjaaja Rita Halme.
Tiimi tekee yhteistyötä Kotkan alueen oppilaitosten kanssa. Työn työntarkoituksena on tukea ja vahvistaa oppilaitoksissa tapahtuvaa arvokasvatusta.
Pastori Savinaisen ja nuorisotyönohjaaja Halmeen tehtävänä on myös olla opiskelijoiden ja oppilaitosten henkilökunnan henkisinä ja hengellisinä tukihenkilöinä.
Kotka-Kymin seurakunta on solminut yhteistyösopimukset Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk) ja Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston (Ekami) kanssa.
Tiimi päivystää säännöllisesti oppilaitoksissa ja työntekijät osallistuvat erilaisiin oppilashuollon tapahtumiin.

Kotka-Kymin seurakunnan aikuistyötä tekevät antavat kaiken tukensa seurakunnan aikuisväestölle heitä askarruttavissa henkisissä ja hengellisissä kysymyksissä.