Kirkonpenkissä köröteltiin

Kaikki lapset siunattiin alttarilla.

Kirkonpenkissä köröteltiin

Anttin hymy oli herkässä, kun äiti Lotta Hyvättinen leikitti ”Körö körö kirkkoon” –laulun aikana.

Lapset seurasivat silmät tarkkoina pappi Anne Läheniemeä. Helistin ja kannel tekivät tehtävänsä. Penkeissä istuttiin hiirenhiljaa.

”Körö körö kirkkoon, papin muorin penkkiin, ruskealla ruunalla, valkealla varsalla, kirjavalla kissalla, kolipäällä koiralla, pikipäällä pässillä... Ups!”

Jokavuotinen Langinkosken kirkon vauvakirkko starttattiin käyntiin ikivanhalla lastenlaululla, jatkettiin uudemmilla lastenlauluilla, hiljennyttiin rukouksiin, kuultiin sanaa, siunattiin lapset alttarilla, päätettiin loppulauluun ja jatkettiin yhdessäoloa kirkkokahveilla ja –mehuilla.
Vauvojen ja pienten taaperoiden vanhemmille, kummeille ja isovanhemmille tarjottiin mahdollisuutta tuoda lapsensa ja kummilapsensa siunattaviksi kirkon alttarille sekä osallistua jumalanpalvelukseen, jossa voisi pitää ääntä, helistellä ja körötellä kenenkään pahastumatta tai tuntematta oloaan vaivautuneeksi.
­– Kerta kaikkiaan ihana tilaisuus ja annan suuren arvon, kun myös perheen pienimmille järjestetään tällaisia kirkkohetkiä, sanoi vauvakirkkoon Antti-poikansa kanssa tullut Lotta Hyvättinen.
Sari, Janne ja Valtteri Virtanen puolestaan halusivat viettää erilaista sunnuntaita ja tulivat koko perheen voimin kirkkoon.
– Haluamme tarjota lapsellemme kristillisiä arvoja ja pitää niitä esillä, vaikka hän kasvettuaan päättääkin itse suhteestaan kristillisyyteen, kertoivat Sari ja Janne Virtanen.
Jenni Taipale tuli kirkkoon äitinsä Ritva Taipaleen sekä oman ja kahden kummilapsensa kanssa.
– Kummin yksi tärkeimmistä tehtävistä on pitää huolta kummilapsensa kristillisestä kasvatuksesta ja tällainen perheen pienimmille suunnattu jumalanpalvelus sopii tähän erinomaisesti, ihasteli Jenni taipale tämänvuotista vauvakirkkoa.
Upsis upsis ups ja lasten hymy oli niin herkässä.

Sari ja Janne Virtanen sytyttivät Valtteri kunniaksi kynttilän lähetyskynttelikköön.