Maailmojen messu Kotkan kirkossa 19.3. 2017

Maailmojen messu Kotkan kirkossa 19.3. 2017

Kirkko täyttyi eri-ikäisistä ja eripuolilta maailmaa tulleista ihmisistä.

Monikulttuurinen Maailmojen messu käynnisti Rasisminvastaisen viikon tapahtumat Kotkassa. Kirkossa kuultiin suomen lisäksi puhuttelevaa rukousta ainakin venäjän, ranskan, englannin, lingalan ja arabian kielillä. Koskettavissa lauluissa kuuluivat niin suomi, englanti, venäjä, arabia kuin myanmarilaisten nuorten kuorolaisten äidinkieli karen.

Messuun osallistui myös ryhmä erikielisiä aikuisrippikoululaisia, jotka saivat kokemuksen kristittyjen yhteisestä juhlahetkestä.

Kirkkokansa poistui rumpujen rytmikkään musiikin saattelemana messusta.

POP UP-ravintola Kotkan seurakuntakeskuksessa

Suuri osa kirkkokansasta jatkoi yhteistä pyhäpäivää Kotkan srkkeskuksen POP UP-ravintolassa herkullisten ruokien ja iloisten kohtaamisten merkeissä.

Ravintolassa tarjottiin vapaaehtoisten maahanmuuttajien laittamaa ruokaa. Tarjolla oli mm. ranskalaisia, venäläisiä, irakilaisia, afganistanilaisia, myanmarilaisia, somalialaisia, nepalilaisia, sudanilaisia sekä kurdilaisia makuja.

FC Myllyn pelaajat toimivat tarjoilijoina. Ravintolapäivän tuotto ohjattiin Myllyn monikulttuurisen jalkapallojoukkueen toiminnan tukemiseen.

Yhteisestä ateriasta nauttivat eri uskontokunnista tulevat ihmiset. Pöydistä kului iloinen puheensorina.

Paluu etusivulle