2017 Rasisminvastaisen viikon päätti kansallispukujen muotinäytös
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

2017 Rasisminvastaisen viikon päätti kansallispukujen muotinäytös

Kotkassakin vietetyn Rasisminvastaisen viikon päätti lauantaina 25.3.2017 Liikekeskus Pasaatissa jo kolmatta kertaa järjestetty suomalaisten ja maahanmuuttajataustaisten upea, lähes karnevaalihenkinen kansallisasujen muotinäytös. Smooth Groove Orchestra aloitti tilaisuuden esiintymällä puolisen tuntia ennen näytöksen alkua. Yleisö oli siis jo valmiiksi lämmitelty; Sanna Pekosen ja Aki Savolaisen oli hyvä siirtyä musiikista juontotehtäviin.

Kotkassa on yli sata kansallisuutta ja näistä lähes kolmekymmentä osallistui muotinäytökseen. Tunnelma oli välitön ja iloinen, puvut värikkäitä, musiikki kulloisenkin maan kulttuuriin johdattelevaa. Yleisö palkitsi taputuksin ja lämpimin hymyin lavalle rohkeasti oman maan lipun kanssa astelleet. Nadezda-kuoro slaavilaisin huivein nousi lavalle ensimmäisenä ja ilahdutti yleisöä laulamalla venäjänkielisen kansanlaulun. Näytös päättyi Kotkan Kansantanssijoiden lasten ja aikuisten yhteiseen tanssiin.

Vuonna 2017 Rasisminvastainen viikko tarjosi tietoa mm. pakolaisuudesta ja turvapaikanhakijoista, monenlaisia elämyksiä mm. sirkustaidetta, tanssia, musiikkia, jalkapalloa ja makuja maailmalta sekä hengen ravintoa Maailmojen messussa. Viikolla oli monta mahdollisuutta kohtaamisiin, uusien ystävien löytymiseen, ja kaupunkimme rikkaan monikulttuurisuuden esille tuomiseen.

Viime vuonna viikon suunnittelusta ja toteuttamisesta vastasivat Kotka-Kymin srk, Kotkan kaupunki, Monikulttuurinen toimintakeskus Mylly, Unicef Kotkan paikallisryhmä, Punainen Risti Kotkan osasto, Liikekeskus Pasaati, Merikeskus Vellamo sekä useat vapaaehtoiset.

Rasisminvastainen viikko 2017 on päättynyt, mutta työ rasismista vapaan Suomen ja Kotkan puolesta jatkuu joka päivä.