Päiväkerholaiset ja koululaiset tutustuivat toisiinsa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Tavastilan koulun Tarinateltta-projekti tutustutti koululaiset ja päiväkerholaiset toisiinsa.
Kuva: Seppo Sirkka

Päiväkerholaiset ja koululaiset tutustuivat toisiinsa

”Tapani-possu luuli kuun olevan juustoa. Päästäkseen kuuhun possu meni hakemaan apua Kaarina-kanalta. Päästyään perille Tapani-possu haukkasi kuusta palasen, mutta hampaat särkyivät. Seuraavaksi pitikin sitten lähteä etsimään tekohampaita”.

– Tässä oli lyhykäisyydessään meidän tekemä tarina, jonka kerroimme ja esitimme päiväkerholaisille ilman suoraan paperista lukua, kertovat 4-luokkalaiset Milla Linho, Teemu Vilkki ja Jarkko Laamanen.

Tavastilan koulun oppilaat vierailivat Tavastilan päiväkerhossa kertomassa itse sepittämiä tarinoita itse rakentamissa teltoissaan.
Koululaisten Tarinateltta-projekti käynnistyi telttojen rakentamisella hakkuutähteistä löytyneistä telttojen runkopuista jo viime syksynä. Vanhoista verhoista ja kankaanpaloista ommeltiin puolestaan telttakankaat.

– Telttoja rakentaessaan koululaiset miettivät samalla teltassa kerrottavaa tarinaa, joka esitettäisi päiväkerholaisille ja josta oli myös tarkoitus keskustella lasten kanssa.

– Tällainen projekti harjaannuttaa nuori teknisten ongelmien ratkaisuissa, antaa esiintymiskokemusta ja opettaa eläytymään, kuvailee opettaja Kaisa Kankanen harjoitusta.

Tarinahetken jälkeen koululaiset askartelivat vielä yhdessä päiväkerholaisten kanssa tekemällä pääsiäiskoristeita.

Päiväkerhoihin hakuaika päättyy 17.4.

Tavastilan päiväkerho on yksi Kotka-Kymin seurakunnan kymmenestä päiväkerhosta.

Tavastilan lisäksi päiväkerhoja on Aittakorvessa, Helilässä, Jäppilässä, Koivulassa, Kotkansaarella, Laajakoskella, Mussalossa, Ristinkalliossa ja Sunilassa.

Ilmoittautuminen ensi syksyn päiväkerhoihin on parhaillaan käynnissä ja hakuaika päättyy 17.4.

Päiväkerhoihin voit hakea tämän linkin kautta

Milla Linho, Teemu Vilkki ja Jarkko Laamanen kertoivat päiväkerholaisille tarinan Tapani-possun ja Kaarina-kanan kuumatkasta.

Kuva: Seppo Sirkka