Sinun kanssasi sairauden ja kriisien keskellä

Sairaalapastorit Maikki-Liisa Ruhala ja Hanna Hietanen kulkevat rinnalla silloin, kun sairaudelle ei löydy sanoja ja kun elämän rajallisuus koskettaa.
Kuva: Seppo Sirkka

Sinun kanssasi sairauden ja kriisien keskellä

Sairastuminen, onnettomuus ja elämänmuutokset herättävät monenlaisia ajatuksia, tunteita ja kysymyksiä.

Sairaalapappi toimii keskustelukumppanina, sinun tukenasi ja sinua varten. Sairaalapappi kunnioittaa keskustelukumppanin uskonnollista vakaumusta ja on sairaalassa kaikkia varten.

Ota yhteyttä, kun:
- tarvitset kuuntelijaa ja haluat keskustella
- tarvitset tukea kriisitilanteissa
- tarvitset sairaalassa kirkollisia toimituksia
- haluat hiljentyä, rukoilla, saada ehtoollisen
- pohdit vaikeita kysymyksiä ja päätöksiä

Sairaus herättää monia ajatuksia ja tunteita.
Sairaalapappi kuuntelee, pysähtyy, kohtaa ja on läsnä myös silloin, kun sairaudelle ei löydy sanoja.
Sairaalapappi kulkee rinnalla, kun elämän rajallisuus, suru ja kuolema koskettavat.
Sairaalapappi auttaa myös silloin, kun haluat saada yhteyden oman uskontokuntasi edustajaan.
Jos sairastat kotona, niin sairaalapappi tekee tarvittaessa kotikäyntejä ja ehtoollisen voi saada myös kotona.

Sairaalapapilla on vaitiolovelvollisuus ja keskustelut ovat luottamuksellisia.

Keskussairaalassa on hiljainen huone kahviota vastapäätä ja halutessasi voit jättää siellä esirukouspyynnön.

Sairaalapappi on potilaita, läheisiä ja henkilökuntaa varten.
Sairaalapappi toimii myös työpaikkapappina ja tukee vaativaa työtä tekevää sairaalahenkilökuntaa.

Kotka-Kymin seurakunnan sairaalasielunhoidon sairaalapapit työskentelevät Kymenlaakson keskussairaalassa ja Karhulan sairaalassa sekä Kotkan kaupungin hoivapalveluissa City kodissa ja intervalliyksiköissä, jotka tarjoavat lyhytaikaishoitoa. Tarvittaessa sairaalapappi tekee kotikäyntejä.