Vastauksia kristinuskon kysymyksiin - Alfa-kurssit saivat jatkoa osallistujien toiveesta

Nina Hämäläinen, Leenakaisa Ikonen, Ritva Tiikasalo, Nea Rajala ja Heli Himanen suosittelevat lämpimästi kristinuskon perusasioita käsitteleviä Alfa-iltoja.

Kuva: Seppo Sirkka

Viime syksynä käynnistyneet ja loppuvuodesta päätetyiksi tarkoitetut Alfa-kurssit saivat yllätysjatkot, kun kokoontumisia päätettiin jatkaa myös koko kevätkauden.

Osallistujien paljous hämmästytti Ritva Tiikasalon ja Leenakaisa Ikosen, jotka ovat entisiä seurakuntanuoria ja toimivat nyt Alfa-iltojen vetäjinä.

– Näyttää olevan taas suuri halu ja tarve tutustua sekä kerrata kristinuskon asioita, johon nämä Alfa-kurssit tarjoavat oivan mahdollisuuden.

– Iltojen raamattutunnit, rukoukset ja laulut toimivat ikään kuin toisena rippikouluna ja auttavat avaamaan kristillisyyden saloja, sanovat vetäjät.

Alun perin Alfa-kurssit koostuvat kymmenestä kokoontumiskerrasta, joissa kerrotaan avoimesti kristinuskosta ja etsitään vastauksia kurssilaisia kiinnostaviin kysymyksiin alustuksin ja keskusteluin.

Nyt kurssilaiset päättivät jatkaa näitä kokoontumisia näiden kymmenen kokoontumiskerran jälkeen.

Miten voin olla varma uskostani?, Miksi ja miten lukisin Raamattua? tai Miksi ja miten minun tulisi rukoilla? teemat kiinnostavat.

­– Olemme pohtineet kristillisyyttä monelta kantilta ja esimerkiksi kysymykset: Mistä kristinuskossa on kysymys?, Kuka oli Jeesus?, Mitä on Jeesuksen rakkaus? tai Miksi Jeesus kuoli?, saivat meidät tulemaan Alfa-iltoihin, sanovat Heli Himanen, Nina Hämäläinen, ja Nea Rajala.

– Lisäksi iltojen vetäjien avoimuus ja rehellinen suhtautuminen kurssilaisten kysymyksiin, tekivät meihin vaikutuksen.

– ”Nälkä kasvoi syödessä”, saimme vastauksia mieltämme askarruttaneisiin asioihin, löytyi seurakuntayhteys ja mukava yhdessäolo miellytti.

Uudet Alfa-kurssit alkavat ensi syksynä ja tietoa alkamisajoista sekä kokoontumispaikoista löytyy myöhemmin seurakunnan internetsivuilta.

Alfa-kurssit ovat maksuttomia ja mukaan tarvitaan vain muistiinpanovälineet.

Ensi syksyn kurssi on alkamassa syyskuussa Karhulan seurakuntakeskuksessa ja siitä voit kysyä Maarit Alhosaarelta **@** tai puh. 050 5262499.