26.6. maanantai
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

26.6. maanantai

Leiriolympialaisten eka laji: Ämpäri

Ristiniemen 6.leiri alkoi perinteisesti maanantaina majoittautumisella ja sänkyjen petaamisella. Tämän jälkeen siirryttiin laudekseen poikkeuksellisesti aikaisemmin, ja puheesta vastasi 5.leiri. Laudeksen jälkeen oli luvassa oppitunti, jossa käsiteltiin Jumalaa ja luomakuntaa. Kolmiyhteisen Jumalan havainnollistamisen vuoksi riparipappimme Tapio osti kevään aikana suureen suosioon nousseen fidget spinnerin, jota leiriläisetkin saivat kokeilla. Oppituntien välissä oli lounastauko, ja kaikki tuntuivat nauttivan siitä. Päivä jatkui kahvittelun jälkeen raamiksella, joka hyvän sään ansiosta pidettiin ulkoilmassa.

Raamiksen jälkeen oli luvassa leiriolympialaiset ja lajina oli "ämpäri". Jotkut ripariryhmistä kastuivat mittelön edetessä, jotkut selvisivät kuivina. Sen jälkeen siirryttiin päivälliselle, jossa tarjoiltiin uunimakkaraa ja eskimopuikkoja (mmmh...). Päivällisen jälkeen oli vuorossa leirijumalanpalvelus, jota valmistelivat rippikoululaiset isosten kanssa. Tämä oli ensimmäinen leirijumis, jossa tarjoiltiin ehtoollista. Uusi rippikoulusuunnitelma tuo tullessaan muutoksia...

Iltaohjelmassa leikittiin, laulettiin ja naurettiin isosten sketseille. Iltaohjelman jälkeen oli vuorossa saunomista, mutta rippikoululaisia se ei näyttänyt kiinnostavan. Sen sijaan leirimme isoveli Otso nautti saunasta täysillä. Saunan yhteydessä osa isosista kävi myös uimassa, vaikka vesi oli kylmää. Saunan jälkeen oli tarjolla iltapalaa, ja päivä päättyi tänään iltahartauteen.