Kastepäivä 5.5.2018 klo 14 Langinkosken kirkolla

Kastepäivä 5.5.2018 klo 14 Langinkosken kirkolla

Kastepäivä tarjoaa mahdollisuuden valmiiseen ja lämminhenkiseen kastejuhlaan. Kastejuhlaan voi tuoda vauvan, pienen tai vähän vanhemmankin lapsen kastettavaksi.

Lapsiperheen arki voi olla täynnä touhuja ja tohinaa eikä tukiverkostoja aina ole lähellä. Seurakunta haluaa tarjota perheille kastepäivän, jossa kaikki on valmiina. Kastettavan ja hänen perheensä ei tarvitse muuta kuin tulla paikalle, seurakunta on huolehtinut kaikista käytännön järjestelyistä. Tai jos lapsi on aikoinaan jäänyt kastamatta jostakin syystä, niin tämä on nyt vaivaton tilaisuus tuoda lapsi kasteelle.

Tämä kastepäivä voisi olla myös esim. kastamattomalle tämän vuoden rippikoululaiselle mahdollisuus saada kaste jo ennen kesän rippileiriä, jos nuori on jo päättänyt tulla kasteelle ja liittyä seurannan jäseneksi. Perinteisesti kastamattomia rippikoulun käyneitä nuoria on kastettu riparin alkujakson aikana, leirillä tai leirin jälkeen ennen konfirmaatiota. Seurakunnalta saa lainaksi kastemekkoja. Vanhemmat lapset käyttävät albaa.

Kastetapahtuma on yhteisöllinen juhla, jossa jokainen kastettava saa yksilöllisen kasteen, ristinmerkin, siunaamisen ja kastekynttilän. Muuten tapahtuma on seurakunnan yhteinen juhla, jossa kaikki kastettavat perheineen ovat yhdessä koolla Langinkosken kirkossa. Kukin lapsi kastetaan yksitellen. Muuten kaste sisältää tutut kasteen osiot, rukoukset, virret, puheen.

Kasteen jälkeen Toivonsalissa on tarjolla kastetuille ja heidän läheisilleen kahvit, mehut ja kakut seurakunnan tarjoamina. Kastettava saa lahjaksi kastekynttilän ja villasukat.

Kastettavalla tulee olla vähintään kaksi kummia, jotka ovat konfirmoituja evankelis-luterilaisen kirkon jäseniä. Näiden lisäksi voi kummina olla henkilö, joka kuuluu johonkin muuhun evankelis-luterilaisen kirkon toimittaman kasteen hyväksyvään kristilliseen kirkkoon tai yhdyskuntaan. Erityistapauksessa kirkkoherra voi tehdä päätöksen yhden kummin riittävyydestä.

Kastepäivään ilmoittaudutaan 25.4. mennessä Anne Läheniemelle 044 752 9499 tai **@**

Mikä?

Kastepäivä tarjoaa mahdollisuuden valmiiseen ja lämminhenkiseen kastejuhlaan.

Kenelle?

Kastettava voi olla 0-14 vuotias.

Milloin?

Lauantaina 5.5.2018 klo 14 Langinkosken kirkolla

Kastepäivään ilmoittaudutaan 25.4.mennessä
pastori Anne Läheniemelle 044 752 9499 tai **@**.
Ilmoittautumisajan päätyttyä pappi tapaa kastettavan ja hänen perheensä, kertoo tarkemmin kastepäivästä ja hoitaa kuntoon viralliset paperit.

• Alle 12-vuotiaalta kastettavalta vähintään toisen huoltajan on kuuluttava kirkkoon.
  • Yli 12-vuotiaan kohdalla riittää huoltajien suostumus.
  • Kastettavalla tulee olla kaksi kummia. Kummien tulee olla konfirmoituja kirkon jäseniä.
  • Vanhempien pyynnöstä kirkkoherra voi tehdä päätöksen siitä, että lapselle nimetään yksi kummi.