Reformaation juhlavuoden messu 25.5.2017 Kymin kirkossa

Reformaation juhlavuoden messu 25.5.2017 Kymin kirkossa

Viime syksynä Suomessa käynnistyi reformaation merkkivuoden vietto. Juhlat huipentuvat vasta ensi syksynä, kun 31.10.2017 tulee täyteen 500 vuotta Martti Lutherin aneteesien julkaisemisesta. Tapahtuma käynnisti reformaatioksi tai uskonpuhdistukseksi kutsutun prosessin, joka synnytti protestanttiset kirkkokunnat ja hajotti yhtenäisen läntisen kristikunnan.

Merkkivuotta vietetään ekumeenisesti ja paikallisesti. Tavoitteena ei ole vain muistella menneisyyden tapahtumia, vaan pohtia, mitä annettavaa reformaatiolla voisi olla meille suomalaisille nyt ja tulevaisuudessa.

Kotka-Kymin seurakunnassa vietetään helatorstaina 25.5. klo 10 reformaation juhlavuoden pääjumalanpalvelusta Kymin kirkossa. Jumalanpalveluksessa saarnaa kirkkoherra Anna-Tiina Järvinen, liturgina toimii pastori Nina Eskoli ja musiikista vastaavat Kotka-Kymin seurakunnan kanttorit.

Messun jälkeen juhlakahveilla Helilän seurakuntatalossa pastori Tapio Suontakanen puhuu aiheesta: "Miksi vietämme reformaation juhlavuotta?"

Messuun on linja-autokuljetus Kotkasta ja Langinkoskelta. Kotkan seurakuntakeskus klo 9.15, Kotkantien Langinkosken kirkon pysäkki, Kymin kirkko. Paluu samaa reittiä lähtien Kymin kirkolta klo 13. Helatorstaina Kotkan ja Langinkosken kirkoissa ei ole jumalanpalveluksia.