Ensimmäinen päivä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Ensimmäinen päivä

Moikka!

 

Tänään se alkoi, meidän ripari!

Aamulla bussin saapuessa Ristiniemeen kaikkia taisi jännittää edes vähän. Veimme tavaramme huoneisiin, jonka jälkeen vietimme yhteisen laudeksen kakkos leirin kanssa. Laudeksen jälkeen menimme omaan luokkaamme, jossa kertasimme tutustumisleirillä listaamiamme sääntöjä, jotta kaikilla olisi täällä kiva olla. 

 

Koska meillä on vihreä ripari, siis olemme ympäristöystävällisiä, päivän ensimmäinen työskentely koski luomakuntaa, ja sitä, miten sen voi pitää hyvinvoivana vielä pitkään. Ryhmissä kierreltiin kuusi erilaista rastia, joissa jokaisessa oli oma teemansa. Jollain rastilla pohdittiin metsien suojelua, kun jollain sitä, mitä on syödä ekologisesti ja toisella taas pohdittiin muovin päätymistä luontoon..

 

Työskentelyn jälkeen oli lounas. Söimme makkarakeittoa ja jälkkäriksi oli omenapiirakkaa vaniljavaahdolla, nam! :)

 

Jatkoimme työskentelyä. Nyt aiheena oli "minä itse". Pohdimme, mikä tekee omasta itsestä juuri sellaisen, kun on. Sitten otimme voimauttavia valokuvia, jossa kuvattava itse sai päättää, millaisen kuvan itsestään halusi. Kuvista tuli tosi hienoja!!

 

Ja taas syötiin. Päivällisellä meillä oli kasvis-bolognesea ja spagettia. Nyt jälkkäriksi saimme jäätelöä!

 

Päivällisen jälkeen suunnittelimme omissa isosryhmissämme illan leirijumiksen. Jokaiselle ryhmälle on joka iltana oma tehtävä! Joku toimii suntioryhmänä, joku saarnaa, joku valitsee virret jne.. kaikki on hyödyllisiä! :)

 

Iltamme jatkui isosten suunnittelemalla iltaohjelmalla. Isoset vetivät tietomiekkailun ja pompeli-possun. Lauloimme myös Laula ihmisille, Tilkkutäkki ja Lapsuuden usko nimiset laulut. Kaikki lähtivät tosi reippaasti mukaan!

 

Myöhemmin illalla vielä saunoimme, muutama kävi jopa uimassa, söimme iltapalan ja vietimme kauniin iltahartauden. Ensimmäinen leiripäivä vaihtui yöhön sateen ropistessa majoitusiipemme kattoon. Saas nähdä mitä mukavaa seuraavat leiripäivät tuo tullessaan..