Adressi tiukentunutta turvapaikkapolitiikkaa vastaan luovutetaan Pekka Haavistolle

Kotka-Kymin seurakunnan vapaaehtoisia on kirjoittanut adressin tiukentunutta turvapaikkapolitiikkaa vastaan. Adressi luovutetaan kansanedustaja Pekka Haavistolle perjantaina 9.6. Helsingissä. Adressin on allekirjoittanut 1200 henkilöä.

– Meillä oli yhteinen ideointihetki viime syksynä, jossa mietimme, mitä voisimme tehdä turvapaikanhakijoiden hyväksi. Mielenosoitus ei tuntunut kovin hyvältä ajatukselta, mutta sydämenosoitus tuntui. Ideoimme muitakin asioita, mutta tämä adressi oli yksi konkreettinen sydämenosoitus vapaaehtoisiltamme, toteaa Kotka-Kymin seurakunnan vapaaehtoistyön koordinaattori Riikka Klaavu-Pihlajamaa.

Adressissa vedotaan, että tiukennettuja lakeja ja menettelyä muutetaan vastaamaan perustuslain henkeä ja kansainvälisiä sopimuksia. Adressissa todetaan huoli Suomen tämänhetkisestä maahanmuuttopolitiikasta ja maahanmuuttoviraston tekemistä valtaosin kielteisistä päätöksistä. Lisäksi todetaan, että lakien muutoksella on kauaskantoiset seuraukset niin maahanmuuttajille kuin suomalaisillekin.

Adressin alullepanijat ovat seurakunnan vapaaehtoisia, pääasiassa suomenopettajia. He ovat tiiviissä yhteydessä maahanmuuttajien kanssa ja kokivat erittäin raskaaksi sen, miten tilanne muuttui vuosi sitten. He näkevät paljon turvapaikanhakijoitten hätää ja turhautumista. Toisaalta he ovat realisteja ja näkevät myös sen, että yksittäisen ihmisen on vaikea vaikuttaa turvapaikkapolitiikkaan. Porukka päätti kuitenkin käynnistää tämän adressin joka nyt luovutetaan, kertoo Klaavu-Pihlajamaa.

Adressin luovuttavat Kotka-Kymin seurakunnan suomenryhmien vastuuopettajia, vapaaehtoistyönkoordinaattori, maahanmuuttajatyön koordinaattori sekä yksi turvapaikanhakija kansanedustaja Pekka Haavistolle perjantaina 9.6. Pikkuparlamentissa Helsingissä.

Koko adressin voi lukea ja allekirjoittaa oheisesta linkistä