Kotkan kirkko avoinna tiekirkkona kesäkuusta koulujen alkuun

Kotkan kirkko avoinna tiekirkkona kesäkuusta koulujen alkuun

Noin 260 Tiekirkkoa etelästä pohjoiseen avaa jälleen ovensa kesäteillä kulkevien iloksi. Tiekirkkoihin voi pysähtyä taivaalliselle tauolle kesäkuusta aina koulujen alkuun asti. Kotka-Kymin seurakunnan kirkoista tiekirkkona toimii Kotkan kirkko. Kotkan kirkko on avoinna 31.8. asti sunnuntaista torstaihin klo 12–18 sekä Meripäivien aikana 13.–16.7. klo 10–18.

Kesäisin Kotkan kirkossa on vieraillut noin 5000 kävijää kesää kohden.

Tiekirkot on koottu tiekirkot.fi-verkkopalveluun, jonne on listattu myös kirkkojen aukioloajat. Sivuston Google-pohjainen kartta ja reittihaku neuvovat tarkan sijainnin ja ajo-ohjeet perille. Teiden varsilla avoimiin kirkkoihin johdattavat tutut Tiekirkko-liikennemerkit.

Kesän 2017 Tiekirkkojen teema keskittyy Josef Stenbäckin suunnittelemiin kirkkoihin. Stenbäck tunnetaan tuotteliaimpana suomalaisena kirkkoarkkitehtina, joka suunnitteli 35 kirkkorakennusta ympäri maata. Stenbäckin suunnittelemista kirkoista tiekirkkoina toimivat muun muassa Kemin kirkko, Mikkelin tuomiokirkko sekä Kotkan kirkko.

Ahkerille kotimaan kiertäjille on tarjolla myös satakunta lasimaalauskirkkoa tai yli 30 keskiaikaista kivikirkkoa. Tiekirkkojen listalla on myös muutama Alvar Aallon luomus. Menneiden vuosisatojen puusepäntaitoja voi ihastella lukuisissa puisissa kirkkorakennuksissamme.