Rippikoulusta eväitä elämään

(Jussi Vierimaa/Kirkon kuvapankki)

Rippikoulusta eväitä elämään

Kotka-Kymin seurakunnan rippikoulut ovat alkaneet kesän osalta. Seurakunnan rippikoululeirejä järjestetään kesällä Ristiniemen ja Höyterin leirikeskuksissa. Rippikoulun tänä kesänä käy Kotkassa noin 450 nuorta. Ristiniemessä mediaisoset kirjoittavat päivittäin päiväkirjaa leiriltä. Leirien blogitekstejä voit lukea kunkin leirin omalta sivulta

Leirien blogit pääset lukemaan alla olevien linkkien kautta. Huomaathat, että löydät kunkin päivän blogitekstin oikealla olevasta sivuvalikosta.

Ristiniemi 1
Ristiniemi 2
Ristiniemi 3
Ristiniemi 4
Ristiniemi 5
Ristiniemi 6
Ristiniemi 7
Ristiniemi 8

Rippikoulu on seikkailu, jonka voi kokea vain kerran

Rippikoulu on kirkon kasteopetusta, jonka aikana nuori saa eväitä elämäänsä, kun yhdessä muiden nuorten ja seurakunnan aikuisten kanssa pohditaan elämään ja uskoon liittyviä asioita. Rippikoulussa nuori pääsee myös tutustumaan tarkemmin siihen evankelis-luterilaiseen uskoon, johon hänet on kasteessa liitetty.

Rippikoulun voi käydä leiri-, päivä- tai iltarippikouluna. Leirimuotoinen rippikoulu on niin suosittua, että sitä voidaan sanoa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon menestystarinaksi.

Papin ja muiden seurakunnan työntekijöiden lisäksi riparilla vastuuta kantavat nuoret isoset, joiden myötä oppiminen on pitkälti vertaisoppimista.

Seurakunta pyrkii siihen, että kaikki nuoret saisivat parhaan mahdollisen rippikoulukokemuksen. Jokaisella nuorella lähtötilanteesta riippumatta on yhtäläinen oikeus käydä rippikoulu.

Rippikoulussa on huomioitava jokaisen oma tapa oppia

Leiririppikoulu on yleisin rippikoulumuoto mutta se ei sovi kaikille. Pienryhmä voi olla turvallisempi ja oppimisen sekä vuorovaikutuksen kannalta parempi kuin iso ryhmä.

Esimerkiksi kehitysvammaisille nuorille järjestetään pienryhmärippikouluja, joissa käytetään selkokieltä tai kuvakommunikointia. Joskus paras ratkaisu voi olla yksityisopetus papin kanssa omaan tahtiin nuorelle sopivin opetusmenetelmin.