Neljäs päivä

Neljäs päivä

Heipä hei!

Kuten kaikkina edellisinäkin päivinä, heräsimme kahdeksalta. Kello 9.15 aloimme viettämään aamurukousta, laudesta. Tänään myös toisen leirin papilla oli synttärit, joten lauloimme kaikki hänelle yhdessä onnittelulaulun. Paljon onnea, Tero! :)

Laudeksen jälkeen oli leiriolympialaiset. Tänään tehtävänä oli kuljettaa naru toisesta hihasta sisään ja saada se toisesta hihasta ulos. Kunkin joukkueen jäsen teki tehtävän vuorollaan ja se joukkue voitti, mikä oli nopeiten onnistunut saamaan narun jokaisen joukkueen jäsenen hihoista läpi. Lisan joukkue voitti!

Siirryimme luokkaan opiskelemaan. Aiheenamme tänään oli seurakunta ja seurakunnassa oleminen. Aluksi pohdimme miten eriasiat liittyvät uskoon ja seurakuntaan, tai mitä ne kuvastavat. Leiriläiset tykkäävät kovasti laulamisesta ja musiikista, joten otimme myös muutaman laulun sekä virren. Lauleskelun jälkeen leikimme hengenhedelmäsalaatti peliä.

Lounaalla oli vaihtoehtona joko kasvislasagnea tai kanakeittoa ja jälkkäriksi pannukakkua. Toisen työskentelyn alussa isoset kertoivat, mikä sai lähtemään mukaan isostoimintaan. He kertoivat myös, missä kaikessa muussa seurakunnan nuortentoiminnassa ovat olleet mukana ja miksi.

Kahvittelun jälkeen ruvettiin pohtimaan tulevaa konfirmaatiota ja valittiin myös riparilaisten oma konfirmaatiolaulu. Tuota tulevaa juhlaa myös harjoiteltiin, jotta kaikki sujuisi hyvin sitten messussa.

Päivällisellä söimme jauhelihapihvejä ja valkosipuliperunoita ja jälkiruokana oli hedelmäsalaattia.

Oli taas talkoiden aika. Tänään jumiksen aiheena oli helluntai. Koska helluntaina juhlitaan kirkon ja seurakunnan synttäreitä, lauloimme seurakunnalle onnittelulaulun. Paljon onnea, seurakunta! :)

Jumiksen jälkeen lähdimme nuotiolle paistamaan tikkupullia, nam! Odotellessamme, että nuotioon tulisi hiillos lauloimme nuorten veisuja laulukirjasta. Riparilaiset saivat toivoa lauluja.

Iltaohjelmassa leikimme ohjaajien lempileikkejä. Maarit-papin lempileikki oli ruotsalainen tuolileikki, Johanna-ohjaajan taas kololeikki, jokaa nauratti paljon lähes jokaista ja Erik-ohjaajan lempileikki oli hevosravit.

Sitten oli jo iltapalan, iltapesujen sekä iltahartauden vuoro.