Viides päivä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Viides päivä

Tervepä terve!

Olemme tänään viettäneet leirimme viimeistä kokonaista päivää, joka kuten arvata saattaa alkoi aamu kahdekselta. Aamiaisen ja laudeksen jälkeen oli leiriolympialaiset, jossa tänään tehtävä oli ottaa sukka pois oikealla puolella olevalta joukkueen jäseneltä käyttämättä käsiä. Se joukkue voitti, mikä oli nopeiten saanut yhden sukan pois joukkueen jokaiselta jäseneltä ja tänään Vesan ryhmä vei voiton!

Aamun työskentelyssä ryhmät tekivät uutisia eri raamatunkohdista. Lounaaksi saimme hampurilaisia ja ranskalaisia. Kaikki yllättyivät myöhemmin, kun kuulimme, että hampurilaiset olivat olleet kasvishamppareita. Suurin osa ei ollut huomannut mitään eroa "tavallisiin verrattuna".

Koska vietimme viimeistä päivää, oli jo aika testata mitä kaikkea on riparilaisten päähän jäänyt, vai onko mitään.. Riparilaisilla oli loppukoe, jonka jokainen pääsi läpi, hyvä riparilaiset! :D 

Otimme leiriporukastamme myös yhteiskuvia. Kuvat löytyvät omalta alasivultaan, kuten nämä leiripäivätkin.

Kaikilta kerättiin palautetta leiristä, myös isosilta. Vapaa-aikaa toivottiin enemmän. 

Päivällisellä söimme uunimakkaraa ja perunamuussia. Tänään ei ollut talkoita, sillä vietimme erilaista jumista kuin yleensä. Asetuimme alkuseurakuntalaisten asemaan, kun kristittyjä vainottiin enemmän. Jokaiselle ryhmälle jaetttiin lappu, jossa kehottiin kokoontuman salaiseen paikkaan ja tuomaan mukanaan jokin tietty esine, kuten kynttilä tai pöytäliina. Jokaiselle ryhmälle oli annettu hieman eri aika, jotta lähellä vaanivat roomalaiset eivät tajuaisi mitä on tekeillä. Kokoonnuimme saunan pukuhuoneeseen viettämään katakombijumista.

Tämän erilaisen jumiksen jälkeen oli bileet!! Vietimme bileitä yhdessä kakkosriparin kanssa. Bileissä oli ongintaa, hassujen hattujen tekoa paperinkeräys paperista, kasvomaalausta ja sen ajan hittibiisejä, kun riparilaiset kävivät vielä ala-astetta. Saimme myös ihan oikeaa täytekakkua!

Tänään oli myös saunat. Ja uintia. Uimassa kävi melko moni! 

Ilta päättyi iltahartauteen.