Perjantai 9.6.
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Perjantai 9.6.

Aamupalan ja laudeksen jälkeen päivämme alkoi työskentelyllä, jossa leiriläiset suorittivat "kokeen" rippikoulustaan. Sitten oli lounas ja ruokana oli ranskiksia ja hamppareita.

Lounaan jälkeen riparilaisille kerrottiin seurakunnan toiminnasta sekä kerhonohjaaja- ja isoskoulutuksesta. Sitten leiriläiset saivat ryhmittäin salaisen tehtävän, joka liittyi illan jumikseen. Ryhmittäin käytiin myös kahvilla, minkä jälkeen oli vapaa-aikaa.

Leiriolympialaisissa oli tänään isosvisa. Isoset ja ohjaajat olivat kukin keksineet kysymyksen, johon riparilaisten tuli keksiä vastaukseksi oikean isosen tai ohjaajan nimi. Totin ryhmä voitti tällä kertaa.

Päivällisen jälkeen oli katakombijumis. Jumis pidettiin ahtaassa tilassa eli tällä kertaa saunassa, joka kuvasti katakombia. Jumispaikalle päästääkseen tuli varoa vihaisia roomalaisvartioita. Katakombijumiksen ideana oli opettaa leiriläisille, millaista alkukristityillä oli antiikin Rooman valtakunnan aikaan, kun kristinuskon harjoittaminen oli kiellettyä ja kristittyjä vainottiin.

Myöhemmin illalla alkoivat "bileet". Teemana oli ala-aste. Bileissä oli musiikkia, ongintaa, limboa, hattujen askartelua sekä kasvomaalausta. Kaikki saivat myös kakkua.

Bileiden jälkeen mentiin ulos leikkimään. Ensin oltiin suohonlaulamista, jossa tarkoituksena oli laulaa kovempaa kuin vastustajajoukkue eli laulaa toinen joukkue "suohon". Siinä riparilaiset olivat hyvin mukana, mutta sitten leikkimisinto hiipui, joten päätettiin lopettaa siihen ja mennä saunaan. Saunomisen jälkeen oli tarjolla iltapalaa ja sitten oli leirimme viimeinen iltahartaus.