Bachia kesäiltaan su 9.7. klo 18 Kymin kirkossa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Bachia kesäiltaan su 9.7. klo 18 Kymin kirkossa

Kirkkomuusikko Matti Vaakanainen soittaa uruilla Bachin tuotantoa sunnuntaina 9.7. klo 18 Kymin kirkossa.

Matti Vaakanainen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian Kuopion osastosta vuonna 2007 (kirkkomusiikki) sekä Sibelius-Akatemiasta Helsingistä vuonna 2011 (esittävä säveltaide). Hän on opiskellut urkujensoittoa Tuula Röngän, Jaana Ikosen ja professori Kari Jussilan johdolla sekä cembalonsoittoa Assi Karttusen oppilaana. Vaakanainen on suorittanut urkujensoiton A-tutkinnon syksyllä 2010 sekä cembalonsoiton B-tutkinnon keväällä 2011. Opintojaan Vaakanainen on täydentänyt urkujensoiton mestarikursseilla sekä yksityisesti Louis Robilliardin (Lyon) ja Christophe Mantoux’n (Pariisi) oppilaana.

Kotka-Kymin seurakunnan kirkkomuusikontoimensa ohella Vaakanainen konsertoi säännöllisesti sekä harjoittaa taiteelliseen tohtorintutkintoon tähtääviä jatko-opintoja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulussa. Vaakanainen oli Organum-seuran hallituksen jäsen vuosina 2009–2015 ja toimii edelleen seuran julkaiseman Organum-lehden kolumnistina.

Vaakanainen rakastaa musiikkia ja soittamista, mutta vieroksuu musiikkimaailman usein suorituskeskeistä, kilpailuhenkistä ja ahdasmielistä ilmapiiriä. Musiikin lisäksi Vaakanainen on kiinnostunut muista taidemuodoista, kirjallisuudesta, kuvataiteista sekä muodista. Vapaa-ajallaan Vaakanainen lukee paljon, nauttii ystävien seurasta ja unelmoi paremmasta elämästä.

 

 

 

Ohjelma:

Johann Sebastian Bach (1685–1750):

 

Toccata et Fuga in d BWV 565

Liebster Jesu, wir sind hier BWV 730

Sonata IV in e BWV 528

• Adagio – Vivace

• Andante

• Un poc’allegro

 

Liebster Jesu, wir sind hier BWV 731

Toccata et Fuga in d BWV 538