Bachia kesäiltaan su 9.7. klo 18 Kymin kirkossa

Bachia kesäiltaan su 9.7. klo 18 Kymin kirkossa

Kirkkomuusikko Matti Vaakanainen soittaa uruilla Bachin tuotantoa sunnuntaina 9.7. klo 18 Kymin kirkossa.

Matti Vaakanainen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian Kuopion osastosta vuonna 2007 (kirkkomusiikki) sekä Sibelius-Akatemiasta Helsingistä vuonna 2011 (esittävä säveltaide). Hän on opiskellut urkujensoittoa Tuula Röngän, Jaana Ikosen ja professori Kari Jussilan johdolla sekä cembalonsoittoa Assi Karttusen oppilaana. Vaakanainen on suorittanut urkujensoiton A-tutkinnon syksyllä 2010 sekä cembalonsoiton B-tutkinnon keväällä 2011. Opintojaan Vaakanainen on täydentänyt urkujensoiton mestarikursseilla sekä yksityisesti Louis Robilliardin (Lyon) ja Christophe Mantoux’n (Pariisi) oppilaana.

Kotka-Kymin seurakunnan kirkkomuusikontoimensa ohella Vaakanainen konsertoi säännöllisesti sekä harjoittaa taiteelliseen tohtorintutkintoon tähtääviä jatko-opintoja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulussa. Vaakanainen oli Organum-seuran hallituksen jäsen vuosina 2009–2015 ja toimii edelleen seuran julkaiseman Organum-lehden kolumnistina.

Vaakanainen rakastaa musiikkia ja soittamista, mutta vieroksuu musiikkimaailman usein suorituskeskeistä, kilpailuhenkistä ja ahdasmielistä ilmapiiriä. Musiikin lisäksi Vaakanainen on kiinnostunut muista taidemuodoista, kirjallisuudesta, kuvataiteista sekä muodista. Vapaa-ajallaan Vaakanainen lukee paljon, nauttii ystävien seurasta ja unelmoi paremmasta elämästä.

Ohjelma:

Johann Sebastian Bach (1685–1750):

Toccata et Fuga in d BWV 565

Liebster Jesu, wir sind hier BWV 730