Maanantai 3.7
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Bussi saapui Ristiniemen kurssikeskukselle aikaisin aamulla mukanaan molempien leirien leiriläisiä. Isoset ja muut työntekijät olivat jo saapuneet aikaisemmin omin kyydein.

Maanantai 3.7, eka päivä!

Pientä kilpailua ulkona työskentelyn ohella. Isonen antoi ryhmälleen tehtäväksi noutaa tietynlaisia esineitä.

"Leirijumiksen" eli leirijumalanpalveluksen aikana oli myös mahdollisuus osallistua ehtoolliselle.

Rippileirin aika on vihdoin koittanut myös seiskaleiriläisillä. Leiriläiset saapuivat Ristiniemen kurssikeskukseen hieman ennen kello yhdeksää yhdessä kasileirin leiriläisten kanssa.

Heti ensimmäiseksi oli vuorossa majoittautuminen ja laudes. Majoittauduimme samoihin huoneisiin kuin tutustumisleirilläkin. Laudeksen ohella kävimme läpi myös yleiset säännöt ja periaatteet, mitä tulisi muistaa ollessa täällä rippileirillä.

Aamuhartautta seurasi päivän, sekä koko rippileirin, ensimmäinen työskentely. Kaiken kaikkiaan työskentelyjä oli tänään kaksi kappaletta. Sama taitaa toistua loppu leirin ajan eli joka päivä tulee olemaan kaksi työskentelyä. Tämänpäiväisen työskentelyn aiheina ja teemoina olivat Luoja, usko ja tieto, sekä vastuu luomakunnasta. Aamupäivän työskentelyssä käytiin läpi Luojaa liittyviä asioita ja leiriläiset pääsivät muun muassa koittamaan hakukonetta, jonka avulla pystyi miettimään, mitä kysyisit Jumalalta. Iltapäivän työskentelyssä käytiin mietittiin luomakunnan vastuusta ja erilaisista ekologisista vaihtoehdoista, miten maailmasta tulisi parempi paikka.

Iltaa kohden saimme mahdollisuuden käydä saunassa ja siinä ohella myös uimassa. Näiden suosio ei kuitenkaan ollut vielä kovin suuri, ainakaan poikien puolella.

Saunan lisäksi illalla osallistuimme jumalanpalvelukseen ja iltaohjelman viettoon.

Iltapalan ja -hartauden saattelemana kävimme unten maille - odottaamaan seuraavaa kunnon rippileiripäivää.