Tiistai 4.7.
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Tiistain ryhmähaaste oli veden heittäminen mukeista ämpäreihin, joita isoset pitivät.

Tiistai 4.7.

Aurinkoinen ja lämmin päivä sai paljon leiriläisiäkin mukaan pelaamaan koppista.

Nuotiolla laulettiin ja nautittiin isosten sketseistä.

Ensimmäinen yö Ristarissa oli nyt nukuttu (ainakin toivottavasti) ja leiriläiset sekä työntekijät pääsivät heräämään suoraan aamupalalle, joka oli liukuvasti puoli yhdeksältä lähtien. Aamupalaa seurasi laudes ja työskentelyt.

Tämän päivän teemoina olivat kärsimys ja kuolema, käskyt ja omatunto sekä synti ja armo. Tämän ja edellisen päivän johdosta huolehti Johanna Nyman. Leirillä siis jokaisella päivällä on oma vetäjänsä ja huomenna sekä ylihuomenna on Enna Järnstedtin vuoro.

Työskentelyissä, joiden välissä oli lounas, käytiin läpi kärsimykseen ja synteihin liittyviä asioita. Leiriläiset saivat muun muassa miettiä, millä eri tavalla ihmiset kärsivät ja mitä kärsimys ylipäätänsä on. Myös kymmenen käskyä käytiin läpi. Työskentelyiden ohella Johanna antoi leiriläisille tehtäväksi ottaa kivi ja kantaa sitä mukana koko päivän ajan. Illalla selvisi, että siihen kirjoitetaan jokin synti, minkä on tehnyt ja nuotion äärellä kivet heitettiin mereen.

Tosiaan, meillä ei ollut tavallista iltaohjelmaa keskusrakennuksen salissa vaan iltaohjelmana toimi nuotiopaikalla oleskelu, jossa isoset vetivät pari sketsia ja laulattivat leiriläisiä. Sitten pelattiin koppista koko ryhmän voimin. Nuotiolla oleskelun päätteeksi oli meidän saunavuoro, ja poikien puolen vahvuus ei ainakaan tällä kertaa ollut noussut. :-) Jospa sitten perjantaina! Uimassa tosin oli enemmän porukkaa, kuin maanantaina.

Yöhön tultiin iltapalan ja -hartauden saattelemana taas.

Nuotion äärellä oli mahdolliuus paistaa tikkupulliakin.