Hans Uwe Hilscher:in urkukonsertti Kotkan kirkossa su 13.8. klo 18

Hans Uwe Hilscher:in urkukonsertti Kotkan kirkossa su 13.8. klo 18

Wiesbadenin Markt-kirkon pääurkuri Hans Uwe Hilscher (Saksa) esiintyy ensimmäistä kertaa Kotkassa sunnuntaina 13. elokuuta klo 18.

Kotkan kirkossa järjestettävässä ko​nsertissa kuullaan Guilmantin, Rheinbergerin, Jongenin ja Bridgen urkumusiikkia.

Konserttiin on vapaa pääsy, vapaaehtoinen kolehti kerätään seurakunnan musiikkityölle.

Urkutaiteilija Hans Uwe Hielscher opiskeli urkujensoittoa Saksan valtion musiikkiakatemiassa Detmoldissa sekä Pariisissä että Rouenissa, Ranskassa. Hän on opiskellut Hollannissa

Carilloninstrumentin soittoa (ns. koskettimisto-kellopeli).

Hielscher on esiintynyt urkurina laajasti kotimaansa lisäksi Euroopassa, Yhdysvalloissa (62 kiertuetta), Bahamalla, Israelissa, Islannissa, Etelä-Afrikassa, Australiassa, Uudessa Seelannissa, Hong Kongissa sekä Singaporessa.

Hän on tehnyt yhteensä 22 äänitettä useille merkittäville levy-yhtiöille sekä useita TV-nauhoituksia.

Hans on toimittanut kirjan ranskalaisen romantikon, säveltäjä Alexandre Guilmantin elämästä.
Hielscher on palkittu Ranskan valtion kultuuripalkinnolla ansioistaan ranskalaisen urkumusiikin edistäjänä maailmalla.

Hans toimii urkurina kotikaupunkinsa Wiesbadenin Markt-Kirchessä.