Kastepäivä 9.9. tarjoaa mahdollisuuden valmiiseen ja lämminhenkiseen kastejuhlaan

Kuva: Seppo Sirkka

Kotka-Kymin seurakunta järjestää kastepäivän lauantaina 9.9. Langinkosken kirkolla. Kastepäivä tarjoaa mahdollisuuden valmiiseen ja lämminhenkiseen kastejuhlaan. Kastejuhlaan voi tuoda vauvan, pienen tai vähän vanhemmankin lapsen kastettavaksi.

Eri puolilla Suomea seurakunnissa on järjestetty jo vuosia hääyötapahtumia ja joissakin seurakunnissa myös kastetapahtumia. Myös Kotka-Kymin seurakunnassa on järjestetty muutaman kerran hääyötapahtuma. Tänä syksynä tarjotaan Kotka-Kymin seurakunnan alueella perheille matalankynnyksen kastetapahtuma, jossa lapset ja nuoret on helppo tuoda kasteelle.

Kastepäivä tarjoaa perheille mahdollisuuden järjestää kaste yhteisöllisesti ja helposti, ilman mitään omia etukäteisvalmisteluja. Kastettava voi olla 0-14 vuotias. Seurakunnalta saa lainaksi kastemekkoja. Vanhemmat lapset käyttävät albaa. Kastepäivä on lauantaina 9.9. klo 14 Langinkosken kirkossa. Seurakunnasta kastamassa ovat kirkkoherra Anna-Tiina Järvinen ja pastori Anne Läheniemi.

– Lapsiperheen arki voi olla täynnä touhuja ja tohinaa eikä tukiverkostoja aina ole lähellä. Seurakunta haluaa tarjota perheille kastepäivän, jossa kaikki on valmiina. Kastettavan ja hänen perheensä ei tarvitse muuta kuin tulla paikalle, seurakunta on huolehtinut kaikista käytännön järjestelyistä. Tai jos lapsi on aikoinaan jäänyt kastamatta jostakin syystä, niin tämä on nyt vaivaton tilaisuus tuoda lapsi kasteelle, kertoo Anne Läheniemi Kotka-Kymin seurakunnasta.

– Tämä kastepäivä voisi olla myös esim. kastamattomalle ensi vuoden rippikoululaiselle mahdollisuus saada kaste jo ennen riparin alkua, jos nuori on jo päättänyt tulla kasteelle ja liittyä seurannan jäseneksi. Perinteisesti kastamattomia rippikoulun käyneitä nuoria on kastettu riparin alkujakson aikana, leirillä tai leirin jälkeen ennen konfirmaatiota, jatkaa Läheniemi.

Kastetapahtuma on yhteisöllinen juhla, jossa jokainen kastettava saa yksilöllisen kasteen, ristinmerkin, siunaamisen ja kastekynttilän. Mutta muuten tapahtuma on seurakunnan yhteinen juhla, jossa kaikki kastettavat perheineen ovat yhdessä koolla Langinkosken kirkossa, mutta kukin lapsi kastetaan yksitellen. Kasteen jälkeen Toivonsalissa on tarjolla kastetuille ja heidän läheisilleen kahvit, mehut ja kakut seurakunnan tarjoamina.

Kastepäivään ilmoittaudutaan 25.8.mennessä pastori Anne Läheniemelle 044 752 9499 tai **@** Ilmoittautumisajan päätyttyä pappi tapaa kastettavan ja hänen perheensä, kertoo tarkemmin kastepäivästä ja hoitaa kuntoon viralliset paperit.