Rauha kaikille - Taizé tapahtuma Haminassa 25.-27.8.

Rauha kaikille - Taizé tapahtuma Haminassa 25.-27.8.

Kansainvälinen Taizé -tapahtuma täyttää Haminan kadut 25.–27. elokuuta satojen nuorten kokoontuessa ympyräkaupunkiin ympäri Suomen ja Euroopan. Tänä sekasorron aikana rauha on jotain, josta osa maailman ihmisistä saa vain uneksia. Tämän teeman ympärille rakentuu tapahtumamme rauhan kaupungissa Haminassa. Teemaa toteutetaan Taizé rukoushetkien, hiljentymisen, keskusteluiden sekä kanavien avulla. Tapahtuma areenana toimii kansainvälisesti tunnettu Hamina Bastioni, alueen kirkot, sekä monet muut historialliset tapahtumapaikat. Tapahtuma on tarkoitettu 14-36 vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille. Tapahtuma on myös osa Haminan kaupungin virallista Suomi 100 ohjelmaa.

Taizè tapahtuman kaikille avoimet ja ilmaiset tapahtumat:

Pe 25.8. klo 19.30 Avajaistapahtuma Hamina Bastionissa (Raatihuoneenkatu 12). Alussa Taizé -lauluja ja rukousta, jonka jälkeen n. klo 20.15 tunnelmallinen iltajuhla, esiintyjinä haminalaisia nuoria. Päättyy 23.00.

La 26.8. klo 9.15 Aamun rukoushetki Marian kirkossa (Pikkuympyräkatu 34).

klo 13 Keskipäivän rukoushetki Marian kirkossa ja ortodoksikirkossa (Raatihuoneentori 2).

klo 14.30-16 ja 16.30-18 Taizé –henkiset päiväunet Johanneksen kirkossa (Raatihuoneentori 10). Mukaan tarvitset makuualustan ja makuupussin/viltin. Tule lepäämään, hiljentymään ja rukoilemaan.

klo 14.30-16 ja 16.30-18 Pax et bonum. Dosentti Pauli Annalan keskustelukanava Franciscus Assisilaisen rauhan sanomasta Bastionin tunnelmaholvissa.

klo 14.30-16 ja 16.30-18 ”Susi ja karitsa käyvät yhdessä laitumella” (Jes. 65:25) Veli Stephen, Taizén luostari. Työskennellään Saviniemen uimarannalla tehden maataidetta Edward Hicksin maalauksen ”The Peaceable Kingdom” innoittamina.

klo 19 Illan rukoushetki Marian kirkossa ja ortodoksikirkossa.

Su 27.8. klo 10 Luterilainen piispanmessu Marian kirkossa, katolinen messu Johanneksen kirkossa, ortodoksinen liturgia ortodoksikirkossa, messu Miehikkälän kirkossa. Haminassa messun/liturgian jälkeen n. klo 11.30 kokoontuminen Johanneksen kirkon viheralueelle siellä ekumeeninen matkaanlähettäminen ja siunaus.